Novi album BE HA VE: One of these days

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 2.3.2017. 10:16:21
Novi album BE HA VE: One of these days

Foto: Spona

Zagrebački peteročlani sastav BE HA VE predstavlja debitantski album "One of these Days". Na CD verziji albuma se nalazi petnaest autorskih pjesama na engleskom jeziku koje su nastale u periodu od tri godine, a album sadrži 55 minuta pravog glazbenog slaloma te brze i sigurne vožnje raznim, uglavnom američkim tradicionalnim glazbenim pravcima. 

Prevladavaju roots rock, country i blues uz elemente folka, psihodelije, rhythm & bluesa… dok je najavni singl albuma, pjesma “Save Me from Your Spell” spojila Los Angeles i London u vrijeme polovice 60-ih, gdje s jedne strane haraju The Byrds, a s druge The Beatles, The Kinks… 

Zahvaljujući izuzetno uspješnom spajanju i preplitanju spomenutih glazbenih stilova začinjenom mnogobrojnim akustičnim instrumentima, album “One of these Days” je tijekom dugotrajnog studijskog stvaranja prerastao u punokrvni hrvatski americana album.

 

Poseban doprinos kvaliteti albuma daju intrigantni tekstovi sa snažnim porukama te skrivenim prenesenim značenjima. U nekim pjesmama pažljivije i upornije slušatelje čeka draž otkrivanja brojnih inteligentnih zagonetki. Pet tekstova BE HA VE je dobio u nasljeđe od Dražena Buhina Buhe, dok autor većine tekstova Davor Bunčić kaže: "Ne bih objašnjavao značenje tekstova, to je kao da tumačim vic. Tekstovi su nastajali spontano, ponekad izazvani proživljenim, a ponekad zamišljenim iskustvima. Kao i u tekstovima blues klasika, tematika koja se eksplicite opisuje zapravo i nije pravo značenje tekstova. Prava priča je uglavnom sakrivena, ponekad metafizička i ne traži pojašnjenja. Slušatelju je prepušteno tumačenje i ostavljeno na prepoznavanje i promišljanje.".

Unikatan moment i svakako najjači koncertni adut sastava BE HA VE je njihovo višeglasno pjevanje u kojem Buna, Hara i Vedran na trenutke neodoljivo podsjećaju na legendarne C, S & N. Ukratko “One of this Days” je moderan pogled u, po mnogima, bolju glazbenu prošlost i vrijeme kad je glazba zaista mjenjala svijet. 

"One of these Days" je snimio i producirao Zoran Haraminčić u zagrebačkom HB ton studiju, dizajn i ilustracija su djelo Vedrana Žanka, a na albumu su gostovali Risto Ibrić (violina na “Get Out of this Place”), Goran Markić (bubnjevi na "These Days", "Sweater Stretcher" i "Mean Woman") te Miroslav Navračić (harmonika na "Sweater Stretcher").


BE HA VE je americana sastav iz Zagreba, sastavljen od vrhunskih glazbenika s dugogodišnjim iskustvom na glazbenoj sceni - Robert Jurčec (bubanj), Miroslav Bjelajac (bas gitara), Vedran Žanko (gitara), Zoran Haraminčić (gitara) i Davor Bunčić (vokal). 

Središnja promocija albuma "One of these Days" će se održati u utorak, 21. ožujka, u zagrebačkom klubu Hard Place, a ulaz je besplatan.


Album "One of these Days" možete poslušati OVDJE


(Spona)


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.5.2017. 10:42:41

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account