#ODBORADOBORA – NOLA (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.12.2020. 21:43:41
#ODBORADOBORA – NOLA (video)

Foto: Promo

Prosinac je započeo, a samim time započinje i specijalno Božićno izdanje projekta #OdGradaDoGrada. Za vrijeme blagdana donosimo vam kućne izvedbe naših glazbenika pod nazivom #OdBoraDoBoraPrvo je za vrijeme totalnog proljetnog lockdowna bilo #odsobedosobe, da bi kasnije slabljenjem protuepidemijskih mjera početkom ljeta krenulo s #odgradadograda, a sad je s novim mjerama u ozračju dolaska Božića krenulo #odboradobora.

 

Ovo Božićno izdanje otvara grupa Nola! Na YouTube kanalu Unisona ili na webu Večernjeg lista pogledajte i poslušajte pjesme – Let it Snow, Drukčije i Iznad oblaka. 


Glazbeni i bračni par, Gabi i Marijan Jelenić osnovali su grupu Nola još 1993., a već 1995. snimaju album Dio tebe zbog kojeg su odmah prepoznati na hrvatskoj glazbenoj sceni. Naslovna pjesma i danas je jedna od najslušanijih i najprepoznatljivijih pjesama o ljubavi.  


Projekt #OdGradaDoGrada krenuo je na samom početku pandemije COVID-19 kada je bilo onemogućeno kretanje, druženje i sviranje. Situacija u hrvatskoj glazbi s obzirom na još uvijek aktualnu pandemiju i propisane mjere nije dobra, hrvatski glazbenici definitivno spadaju u jednu od pogođenijih profesija. Ovim oblikom promocije Unison – Hrvatski glazbeni savez u suradnji s Večernjim listom pruža podršku hrvatskim glazbenicima za vrijeme trajanja pandemije. Podršku su dali i drugi medijski partneri tako da grupu Nola, kao i ostale glazbenike možete pogledati i u emisiji POPROCK.HR na HTV-u, zatim na CMC televiziji, te na portalima Popmix.hr, Sesvete danas, Zagreb.info i Karlovački.hr. Projektu su se priključile i lokalne tv postaje TrendTv iz Karlovca, Televizija Šibenik i zagrebačka Z1 televizija. 


Osnivači UNISONA – HRVATSKOG GLAZBENOG SAVEZA su: HDS – Hrvatsko društvo skladatelja, HGU – Hrvatska glazbena unija, HUIG – Hrvatska udruga istaknutih glazbenika, HUOKU – Hrvatska udruga orkestralnih i komornih umjetnika i HUZIP – Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava.


Video: PopRock.hr

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account