Publika odlučila: Nina Badrić s pjesmom "Rekao si" prva finalistica trećeg izdanja nagrade Cesarica

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.3.2019. 11:10:50
Publika odlučila: Nina Badrić s pjesmom "Rekao si" prva finalistica trećeg izdanja nagrade Cesarica

Foto: promo

Nakon završenog glasovanja za pet hitova predloženih za hit mjeseca siječnja, publika je nominirala prvu pjesmu u finale izbora za Hrvatsku glazbenu nagradu publike za hit godine - Cesarica.Podsjetimo, konkurencija je bila jaka, a publika, fanovi i zaljubljenici u domaću glazbu u protekla su dva tjedna imali priliku glasovati za pjesme: "Kao prekjučer" u izvedbi Danijele Martinović, "Ovaj grad" koju izvodi Mia,  "Rekao si" u izvedbi Nine Badrić, "Sama" koju izvodi Ivan Zak i pjesmu “U tebi” koju izvodi Vanna.


Zahvaljujući glasovima publike, za prestižnu titulu hita godine nominirana je pjesma „Rekao si“ koju izvodi Nina Badrić.


Aktualni singl savršena je najava za novi album poznate glazbenice. Pjesmu "Rekao si" autorski potpisuje Ante Pecotić, a za aranžman su se pobrinuli Predrag Martinjak i Bojan Šalamon Shalla. Spot za ovu predivnu baladu sniman je u Nacionalnom parku Brijuni, koji su je, priznaje Nina, kraljevski ugostili. Neopisiva ljepota Brijuna poslužila je kao najljepša kulisa novoga spota kojeg su snimili i režirali Sandra Mihaljević i Igor Ivanović.


Podsjetimo, Cesarica je nagrada publike za hit godine, a održava se već treću godinu zaredom. Utemeljitelj nagrade i nositelj projekta je Unison - Hrvatski glazbeni savez, koji ovim projektom dodatno promovira hrvatske pjesme, autore i izvođače.


Kao i prošle godine, najuspješniji hit birat će publika, kojoj će svaki mjesec biti predstavljeno pet hitova za koje će moći glasovati i tako odlučiti koja će pjesma postati hit mjeseca i ući u finale. 


Glasovati se može putem online kanala za komunikaciju: Facebook stranice Cesarica m.me/cesarica i Viber javnog profila Cesarica https://chats.viber.com/cesarica te na službenoj stranici cesarica.org.


Ona pjesma koja osvoji najveći broj glasova u mjesečnom glasovanju nominirana je za Cesaricu i ulazi u finalni krug glasovanja koji će se održati u siječnju 2020. godine. Tada će se između nominiranih pjesama birati hit godine. Statua Cesarice bit će dodijeljena pjesmi koja će u finalnom krugu osvojiti najveći broj glasova publike.


Na prvoj dodjeli najveći broj glasova i nagradu Cesarica za hit godine osvojila je pjesma „Dani i godine“, autora Nine Badrić i Predraga Martinjaka, u izvedbi Nine Badrić. Cesaricu 2018. osvojio je Petar Grašo s pjesmom “Ako te pitaju” koju autorski potpisuju Tonči i Vjekoslava Huljić.


Tko će biti dobitnik Cesarice 2019. ovisi samo o publici, a to ćemo saznati na završnoj svečanosti treće dodjele nagrade Cesarica koja će se održati 21. siječnja 2020. godine.


Vezane vijesti
Ažurirano: 1.11.2019. 9:54:28

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account