Roko dobro kotira na kladionicama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.5.2019. 22:00:03
Roko dobro kotira na kladionicama

Foto: HRT

Roko Blažević, hrvatski predstavnik na ovogodišnjem Izboru za pjesmu Eurovizije u Tel Avivu, s plesačima Endijem i Diegom - održao je i drugu probu uoči nastupa 16. svibnja u drugoj polufinalnoj večeri  64. Eurovizije, i još jednom iznenadio eurovizijsku kritiku. Naime, nakon prve probe mediji  su pažnju usmjerili na Roka, a u delegaciji  potvrđuju kako je interes za intervjuima s Rokom, plesačima i Jacquesom iznimno velik: "U dva sata – Roko je i danas i u utorak (prva proba) imao sigurno po 20 - 30 intervjua, što kraćih, što dužih, od bloggera, novinara tiskanih medija do dakako društvenih mreža... Od Malte do evo talijanskih radio postaja i azerbajdžanske televizije!"


ESC Fan Tv na svom YouTube kanalu prenosi: "Jako dobro, zadivljujuće, dapače. Nevjerojatan glas za nekog tko ima samo 19 godina! S druge strane, vrlo je scenski uvjerljiva priča – nešto poput prelaska iz pakla u raj..I iako se mislilo na početku da nema šanse za prolaz u finale, sada se pokazalo  da je riječ o vrlo čvrstom kandidatu za finale."


Wiwibloggs piše - Hrvatska s Rokom nevjerojatno izgleda kao kandidat za finale… Druga je proba vokalno polirana i Hrvatska je nastup koji se definitivno  gleda u četvrtak! Escxtra ističe - Rokova proba je bila izniman nastup s vokalima bez mane, koji prenosi snažne osjećaje.


Novinari i obožavatelji su i nakon ove probe imali prilike vidjeti i čuti Roka i plesače Endija i Diega uživo na konferenciji za medije, na kojoj je Roko priznao kako je zadovoljan drugom probom, više no s prvom, priznao kako se u slobodno vrijeme opušta uz video igrice, a Endi je nadodao: 'Osjećamo se izvrsno, osjećamo se kao da smo doma.'  Diego, plesač rodom iz Brazila, otkrio je kako govori tečno 6 jezika i nema problem s komunikacijom na Euroviziji. Govorim portugalski jer je to jezik moje majke, engleski, hrvatski jer živi u Hrvatskoj posljednjih 9 godina, španjolski, francuski i talijanski te nadodao kako bi volio naučiti i hebrejski – a neke riječi su ga naučile Niv i Aya (izraelske voditeljice zadužene za hrvatsku delegaciju, op.a.).


Roko je otkrio kako je tijekom boravka u Tel Avivu shvatio što se krije u krilima kao simbolika za njega: Pomislio sam kako smo svi mi barem jednom poželjeli letjeti, poželjeli smo imati krila – tko ih ne bi poželio? Svijet bi bio divan – i ako mislite da svijet ne može biti bajka, varate se. Može, i jednostavno je, svi ih imamo – a letjeti možemo samo uz pomoć ljubavi. Ljubav je ključ. The Dream nije ljubavna pjesma, ali jest pjesma o ljubavi. Samo u krugu ljudi oko nas – ako jedni druge mijenjamo na bolje, taj krug se širi, a svijet postaje ljepše mjesto.


Dream team  je stavljen na kušnju nakon što je zamoljen reći hrvatsku 'jezikolomku' - Riba ribi grize rep – a zatim i sličnu izraelsku verziju.. Roko je i zapjevao na zamolbu voditeljice intervjua s Dream teamom - hit grupe ABBA  Winner takes it all. 


Sedmi dan proba je završio još jednim uspjehom za hrvatsku delegaciju, a eurovizijski obožavatelji s nestrpljenjem iščekuju sutrašnji dan - Orange carpet koji je u narančastoj boji s obzirom na to da je pokrovitelj Izbora za pjesmu Eurovizije - My Heritage, a po njemu će prošetati delegacije iz 41 zemlje. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.5.2019. 22:42:16

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account