Sanja Vrančić na mandolini izvodi „The Trooper“ Iron Maidena

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.12.2020. 17:06:34
Sanja Vrančić na mandolini   izvodi „The Trooper“ Iron Maidena

Foto: Screenshot

Sanja Vrančić predstavila videospot sniman na Kornatima. Glazbenica radi na albumu „covera“ popularne i klasične glazbe.


Sanja Vrančić mandolini otvara vrata svjetske glazbene scene. Vrsna glazbenica koju u ovom dijelu Europe već poznaju kao „The Mandolin Woman“ priprema album „covera“, tj. obrada velikih svjetskih hitova i klasične glazbe u kojima će dominirati mandolina.


Prva pjesma koja je videospotom predstavljena javnosti, je „The Trooper“ britanskog heavy metal sastava Iron Maiden. Novi aranžman za pjesmu potpisuju Sanja Vrančić i Nikola Radivojević.


„Okupila sam sjajnu mladu kreativnu ekipu koja je odličan posao odradila i u studiju i tijekom snimanja spota. Njihova iznimna profesionalnost i nevjerojatna energija posebno je došla do izražaja kad smo u vrijeme djelomičnog „lockdowna“ bačeni na kornatsko otočje“, otkrila je Sanja Vrančić.


Spot je sniman na otoku Mani u Nacionalnom parku Kornati. Sama lokacija toliko je vizualno moćna da je uz Sanju Vrančić pred kameru stala još samo jedna osoba – Lucija Romanova, hrvatska plesačica koja u Londonu gradi uspješnu međunarodnu karijeru. Make up je osmislila Katarina Jukić. Produkciju spota potpisuje Tomislav Dugandžić, a na realizaciji spota sudjelovao je i Plesni teatar Sjene iz Šibenika.


„Svojom interpretacijom svjetskih „covera“ pomičem granice i postavljam mandolinu u rang najslušanijih instrumenata. Radim ono za što sam stvorena i uživam u tome.  U svemu što radim, tražim drukčije pristupe i dodajem dio sebe - u glazbi jednako kao i u arhitekturi. Važno je ne stati, stalno istraživati, vjerovati u svoju priču i uspjeh je već postignut“, rekla je Sanja Vrančić, svestrana umjetnica i uspješna arhitektica.


Glazbom se bavi već dvadeset godina. Tijekom tog je razdoblja nanizala mnogobrojne suradnje s domaćim glazbenicima među kojima je u javnosti najzapaženija ona sa sastavom Madre Badessa.


Iako Sanja Vrančić priznaje da se oduvijek doživljavala solisticom što ju je tjeralo na kontinuirano usavršavanje, tek su sada u nju uprti svi reflektori. Glazbeni autoriteti iz Hrvatske i okolnih zemalja predviđaju da je pred njom međunarodna karijera. Zato je odbacila dijakritičke znakove, pa nove glazbene uratke potpisuje kao Sanja Vrancic.


Video: Sanja Vrancic

Vezane vijesti
Ažurirano: 10.5.2020. 12:53:50

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account