U KBC-u Zagreb preminuo Kićo Slabinac

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.11.2020. 12:02:51
U KBC-u Zagreb preminuo Kićo Slabinac

Foto: fb Krunoslav Kićo Slabinac

Glazbenik Krunoslav Kićo Slabinac (76) umro je u petak ujutro u KBC-u Zagrebu, na kojem se liječio od kolovoza, potvrđeno je iz te bolnice.Krunoslav Kićo Slabinac rođen u Osijeku, 28. ožujka 1944. preminuo je jutros, 13. studenoga 2020. u Zagrebu gdje se u KBC-u Zagreb pokušavao oporaviti od ljetošnje teške operacije srca.

Bio je  vrlo popularni hrvatski pjevač, gitarist, skladatelj i aranžer.


Osnivač je električarskog rock sastava Dinamiti, koji su se prvo zvali Tornado i Kon Tiki, te s njim ostvario svoje prve uspjehe u karijeri.  Nakon povratka s odsluženja vojnoga roka svoju glazbenu karijeru nastavlja kao solo izvođač, te seli u Zagreb gdje izvodi pjesme Toma Jonesa i Elvisa Presleya. 


Na opatijskom festivalu 1970. godine pobijedio je s pjesmom "Više nećeš biti moja", kojoj je autor Aleksandar Korač. Nakon što je sredinom 1970-ih godina boravio u Sjedinjenim Državama, po povratku u zemlju okreće se izvornoj narodnoj glazbi s kojom je postigao veliki uspjeh u svojoj karijeri.


Tijekom svoje dugogodišnje karijere koja je trajala duže od 40 godina, Kićo je ostvario suradnju s brojnim autorima poput Đorđa Novkovića, Zdenka Runjića, Arsena Dedića, Drage Britviće i mnogih drugih.


Zauvijek će ostati upamćen ponajviše kao vedri slavonski bećar.


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.8.2020. 16:48:12

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account