Ultra urnebesno, ali bez incidenata

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.7.2018. 15:13:03
Ultra urnebesno, ali bez incidenata

Foto: promo

Prva večer 6. Ultra Europe festivala na splitskom Poljudu prošla je bez većih incidenata, a iz policije i Hitne medicinske pomoći kažu kako su im s petka na subotu intervencije bile "u standardnim okvirima"  i uobičajene za vrijeme trajanja toga festivala.Uglavnom se radilo o liječnikim intervencijama vezanim uz alkoholiziranost partijanera. Više posla za liječnike bilo je u subotu ujutro kad su u širem pojasu oko stadiona krenuli utvrđivati stanje kod onih koji su ležali na cesti.


"Nismo imali većih problema. Ti mladi ljudi su uglavnom pristojni, dijelu njih naškodio je alkohol i to je sve", kratko je Hini rekao dežurni liječnik.

Pet liječničkih timova Hitne medicinske pomoći u subotu ujutro "pojačani" su za još jednu ekipu.


U policiji ističu da su intervenirali "u standardnim okvirima" ni više ni manje nego prethodnih godina na Ultra Europe festivalu. Policija je tako sinoć privela 102 osobe, hrvatskih i stranih državljana, od kojih je 90 zbog droge.


"Prije, za vrijeme i nakon prvog dana javnog okupljanja Ultra Europe 2018 održanog na gradskom stadionu Poljud u Splitu, nisu zabilježeni znatniji sigurnosni događaji, u smislu narušavanja javnog reda i mira u većem opsegu, ozljeđivanja sudionika javnog okupljanja, ni oštećenja imovine. Prijavljena su četiri imovinska kaznena djela", kazala je Antonela Lolić iz splitske policije.


Osim prekršajnih prijava policija će podnijeti i četiri kaznene prijave za neovlašteno posjedovanje, proizvodnju i trgovanje drogama.


Za pripadnike Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Splita, koji su terenu bili sa 17 gasitelja i četiri vozila, noć na Ultri prošla je iznimno mirno i nisu imali intervencija.


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.8.2019. 20:16:01

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account