Vlado Kalember i Srebrna krila snimili novi spot na najtraženijoj opremi u svijetu vrhunskog videa - video

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.9.2019. 22:45:04
Vlado Kalember i Srebrna krila  snimili novi spot na najtraženijoj  opremi u svijetu vrhunskog videa - video

Foto: Dancing Bear

Iskrenu emociju novog singla ''Je li ti žao zbog nas'' Vlado Kalember i Srebrna krila pretočili su u videospot svevremene, minimalističke estetike.Na veselje brojnih obožavatelja, Vlado Kalember i Srebrna krila najavili su novi studijski album u izdanju Dancing Beara. Album je najavljen još jednim svevremenim singlom iz pera cijenjenog autora i miljenika publike, pjesmom ''Je li ti žao zbog nas'', koju je Vlado Kalember javnosti prezentirao uz prokušane glazbene talente Srebrnih krila - Pištu, Žutog i Fedora.


Predstavljeni singl osvojio je slušatelje na prvu svojom iskrenom emocijom koja je u mnogima izazvala nostalgiju za trenutcima koji su ostali zamrznuti u vremenu. Tu istu, nepatvorenu emociju Vlado Kalember je pretočio u novi videospot koji je sam režirao, a minimalistička estetika posebno ju je naglasila.


Spot je sniman u studiju ''Rental film'' u Zagrebu, a koliko je pažnje uloženo u njega govori činjenica da je uradak snimljen na najtraženijoj opremi u svijetu vrhunskog videa. Radi se o profesionalnoj kameri Arri Alexa namijenjenoj filmskoj produkciji, dobro znanoj hrvatskim i svjetskim snimateljima, zaslužnoj za poznati "kino izgled" filmova poput hita o tajnom agentu Jamesu Bondu, filmu Skyfall, ili Oscarom nagrađivanih filmova Povratnik, Pijev život, Zelena knjiga: Vodič za život i Blade Runner 2049, koji su prestižni kipić osvojili upravo za izvrsnost u kinematografiji. U realizaciji sjajnog videospota Vladi Kalemberu pridružili su se snimatelj Hrvoje Bazina i montažer Hrvoje Grčević.


Singl ''Je li ti žao zbog nas'' snimljen je u studiju ''Trooly''. Glazbu potpisuje Vlado Kalember, tekst Nenad Ninčević, a aranžman Hrvoje Grčević koji se u suradnji s Vladom Kalemberom pobrinuo i za produkciju. Novim singlom Vlado Kalember i Srebrna Krila posljednjih tjedana suvereno vladaju Deezerovom top listom dnevno najslušanijih pjesama u Hrvatskoj te su se našli u Top 30 uz najaktualnije svjetske hitove. Na službenoj Deezer Charts top ljestvici Top Croatia, koja broji nekoliko desetaka tisuća pretplatnika, Vlado Kalember i Srebrna krila sa svojim najnovijim singlom „Je li ti žao zbog nas“ našli su se rame uz rame hitovima svjetski popularnih izvođača kao što su Ed Sheeran, Shawn Mendes i Camila Cabello, Post Malone, Billie Eilish i Sam Smith te su, pored velikog i neprežaljenog Olivera Dragojevića, u datom trenutku bili jedini hrvatski izvođač na Top Croatia listi dnevno najslušanijih pjesama u Hrvatskoj.


Vlado Kalember, svima dobro znano ime u svijetu glazbe, karijeru je započeo 1978. godine u bendu Srebrna krila, jednom od najpopularnijih bendova ne samo Hrvatske i regije, već su svoje obožavatelje pronašli u svim zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza, Sjevernoj i Južnoj Americi, Australiji te širom Europe. Brojnim poklonicima manje je poznato da su u Bugarskoj čak dobili nadimak “Balkanski Bitli“. Srebrna krila su svakako jedna od naših najdugovječnijih grupa čija karijera s prekidima traje već četrdeset godina i tijekom koje su Vlado Kalember i Srebrna krila prodali milijune nosača zvuka pa se danas s punim pravom ubrajaju u naše najznačajnije pop izvođače.   


Video: Dancing Bear Records TV

Vezane vijesti
Ažurirano: 10.1.2020. 17:16:58

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account