Pronađeno tijelo nestale švedske novinarke

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.8.2017. 10:05:27
Pronađeno tijelo nestale švedske novinarke

Foto: Week Facts

Ljudsko tijelo pronađeno u danskim vodama identificirano je kao švedska novinarka koja je 10. kolovoza nestala nakon ukrcaja na privatnu podmornicu s čijim se konstruktorom trebala sastati, priopćila je u srijedu policija.


"DNK trupa odgovara DNK Kim Wall", objavila je danska policija na Twitteru, dodajući da će druge informacije objaviti na tiskovnoj konferenciji tijekom dana.


Trup žene, čije su ruke, noge i glava odsječeni, kako pokazuju rezultati obdukcije, pronašao je u ponedjeljak slučajni prolaznik u zaljevu Koege, pedesetak kilometara južno od Kopenhagena.


Kim Wall, iskusna tridesetogodišnja novinarka, ukrcala se 10. kolovoza na Nautilus s Peterom Madsenom, danskim konstruktorom i vlasnikom podmornice u okviru novinarske reportaže.


Njezin partner prijavio je nestanak 11. kolovoza. Istog dana danske vlasti su spašavale Madsena u vodama Oeresunda, između danske i švedske obale, malo prije nego je podmornica potonula. Istražitelji misle da ju je Madsen namjerno potopio. Podmornica je poslije izvučena iz mora i sada je pretražuju forenzičari.


Madsen je prvo rekao da je novinarku živu ostavio na vrhu otoka Refshaleoena, u Kopenhagenu, 10. kolovoza navečer. Poslije je u pritvoru promijenio iskaz, rekavši da je Wall doživjela nesreću i da je njezino tijelo bacio u more u zaljevu Koege.


Novi iskaz nije razuvjerio istražitelje koji sumnjiče Madsona za "ubojstvo iz nehata".


Kim Wall, neovisna novinarka, surađivala je s The Guardianom i s New York Timesom. Diplomirala je na novinarskom fakultetu Columbiji u New Yorku, a radila je u New Yorku i u Kini.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 31.5.2020. 11:49:56

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account