Sedmero američkih vojnika ranjeno u napadu na bazu u Afganistanu

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 18.6.2017. 9:45:48
Sedmero američkih vojnika ranjeno u napadu na bazu u Afganistanu

Foto:

Najmanje jedan Afganistanac je ubijen, a sedmero američkih vojnika je ranjeno u subotu u napadu na bazu na sjeveru zemlje kojeg je izveo afganistanski vojnik, objavio je službenik američke vojske. 


Glasnogovornik američkog zapovjedništva u Kabulu potvrdio je da je sedam američkih vojnika evakuirano nakon što su ranjeni u incidentu u logoru Shaheen, sjedištu 209. korpusa afganistanske vojske u sjevernom gradu Mazar-I-Sharifu. 

Najmanje jedan afganistanski vojnik je ubijen, a jedan je ranjen, otkrio je američki službenik, ne otkrivši je li osumnjičeni napadač među ubijenima ili ranjenima.

Abdul Qahar Aram, glasnogovornik 209. korpusa, ranije je rekao da je afganistanski vojnik ubio četiri američka vojnika u bazi, što su Amerikanci kasnije opovrgnuli.

Glasnogovornik talibana Zabihullah Mujahid priopćio je kako je afganistanski komandos odan toj militantnoj skupini otvorio vatru na strane "osvajače", ubivši četvero i ozlijedivši još četvero vojnika. 

Tri američka vojnika su ubijena, a četvrti je ozlijeđen 11. lipnja kad je afganistanski vojnik pucao na njih u istočnoj provinciji Nangarhar. U travnju je ubijeno na desetke afganistanskih vojnika kad su militanti upali u logor Shaheen s eksplozivima i zapucali na stotine vojnika prisutnih u džamiji i u blagavaonici. Napadači su bili obučeni u afganistanske vojne odore.

Države vojne koalicije koju predvode Sjedinjene Države razmatraju slanje tisuća novih vojnika u Afganistan kako bi pomogli afganistanskoj vojsci u borbi protiv talibana i militanata Islamske države, o čemu je američki ministar obrane Jim Mattis rekao da će se "uskoro" znati više. 


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 3.12.2017. 22:30:49

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account