U Sloveniji u vinskom podrumu otac i sin umrli od trovanja ugljičnim dioksidom

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.9.2017. 19:04:01
U Sloveniji u vinskom podrumu otac i sin umrli od trovanja ugljičnim dioksidom

Foto: Ilustracija

Dvije osobe, otac i sin, umrle su u četvrtak ujutro u podrumskom prostoru obiteljske kuće u naselju Vrhpolje u općini Vipava, na zapadu Slovenije, po svoj prilici od trovanja ugljičnim dioksidom koji se razvija pri vrenju grožđanog mošta.


Lokalna policija je nešto prije deset sati dobila obavijest da su u prostoiriji tri tijela koja ne pokazuju znakove života, 67-godišnji muškarac i 27-godišnjak,  njegov sin. Pristigla hitna pomoć pokušala ih je bezuspješno reanimirati, dok je 63-godišnja žena, supruga i majka preminulih, hitnom intervencijom spašena i smještena u bolnicu.

Naređena je sudska obdukcija tijela umrlih, no na tijelima nema znakova nasilja, a sumnja se da su umrli od trovanja ugljičnim dioksidom.

Policija i zdravstvene službe i ove su jeseni kao i obično pred sezonu berbe, prerade mošta i kuhanje sokova od voća upozorile na potrebne mjere opreza pri takvim radovima koji u slučaju nepažnje mogu dovesti do tragedija, što se već događalo.

Takvi se radovi nikada ne smiju obavljati bez mjera opreza, pri čemu je potrebno prostorije više puta prozračiti, pa i provjeravati moguću povećanu koncentraciju otrovnog ugljičnog dioksida, običnim testom pomoću upaljene svijeće.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 1.10.2017. 12:40:53

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account