Više mrtvih u londonskom paklenom tornju

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 14.6.2017. 9:48:08
Više mrtvih u londonskom paklenom tornju

Foto: EPA/WILL OLIVER

Više je mrtvih u golemu požaru koji je progutao londonski neboder u srijedu rano ujutro, rekao je šef londonskih vatrogasaca Dany Cotton. 


"Više je mrtvih. Ne mogu potvrditi broj zbog veličine zgrade", kazao je Cotton. 

Najmanje trideset osoba odvedeno je u srijedu u bolnicu nakon što je požar zahvatio stambeni neboder od 27 katova u središnjem Londonu, objavila je tamošnja hitna služba.  

BBC piše kako se s požarom koji je izbio negdje oko ponoći i dalje bori više od 200 vatrogasaca, kako je vatrom zahvaćena cijela zgrada te da postoji opasnost da bi se mogla urušiti. Dopisnik BBC-ja Simon Lederman javlja kako se ne zna sudbina "znatnog broja ljudi". 

Iz više izvora doznaje se da u zgradi ima još ljudi, posebice na višim katovima. Deseci stanovnika zgrade nalaze se pred njom, većina njih u pidžamama, jer ih je požar zatekao na spavanju, a mnogi od njih pokušavaju stupiti u vezu sa susjedima koji su još blokirani u zgradi. Policajci ih nastoje zbrinuti u obližnjem restoranu, gdje su spasilačke službe preuzele i prve ozlijeđene.


>> STRAŠAN POŽAR U STAMBENOJ ZGRADI U LONDONU


Paul Munakr, koji živi na sedmom katu, uspio je pobjeći.

"Dok sam trčao stepeništem, čudesni vatrogasci su jurili gore, u vatru, pokušavajući spasiti što je više moguće ljudi", rekao je BBC-ju.

Kazao je da se protupožarni alarm nije uključio. Njega su iz postelje digli povici ljudi s ulice. "Vikali su mi 'nemoj skočiti, nemoj skočiti'. Ne mogu reći je li netko drugi skočio kako bi se spasio", rekao je Munakr.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.5.2018. 12:26:45

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account