15. Zagreb film festival počinje 11. studenog

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.11.2017. 18:56:23
15. Zagreb film festival počinje 11. studenog

Foto: HRT

Zagreb film festival ove godine održat će se petnaesti puta, i to od 11. do 19. ovog mjeseca na više gradskih lokacija. Najavljeno je da će se u utrci za nagradu Zlatna kolica naći 13 dugometražnih, 10 međunarodnih kratkometražnih i 10 domaćih kratkih filmova u programu Kockice.


U glavnom programu festivala gledatelji će moći vidjeti izbor filmova koji su ove godine premijerno prikazani, a neki od njih već su osvojili i nagrade na međunarodnim filmskim festivalima. No, festival, uz glavni, ima i mnoge druge programe.


Prikazat ćemo ponovno preko sto filmova u 12 ili 13 različitih programa. Tu je nama najznačajniji naš glavni program u kojem nagrađujemo prvi ili drugi redateljev uradak. Imamo dugometražnu selekciju, ali imamo i kratku selekciju, kao i selekciju kratkih domaćih filmova. Bit će tu i program "Ponovno s nama", također natjecateljski program. Tu predstavljamo autore koji su nekada prikazivali svoje filmove u okviru našeg festivala. Onda je tu još puno različitih popratnih programa, ističe direktor Festivala Boris T. Matić. Dodao je da će okosnica glavnog programa biti  filmovi o urušavanju demokratskih prava. 


Filmovi na Zagreb film festivalu bit će prikazivani u kinima Europa i Tuškanac, Muzeju suvremene umjetnosti, novoj akademskoj sceni F 22 te dvorani Mueller Kina Europa.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.11.2019. 22:47:25

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account