278. Zavjetno hodočašće vjernika Zagreba u Mariju Bistricu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.9.2018. 23:36:37
278. Zavjetno hodočašće vjernika Zagreba u Mariju Bistricu

Foto: Tiskovni ured Zgb nadbiskupije

Tradicionalno, slavlje je počelo zavjetnom procesijom od kapelice "Ave Maria". U procesiji je nošen relikvijar bl. Alojzija Stepinca koji je potom izložen ispred glavnog oltara za vrijeme euharistijskog slavlja.U homiliji, obraćajući se sudionicima hodočašća, kardinal Bozanić istaknuo je da u tome svetom zajedništvu osjećaju čvrstu povezanost sa Svetim Ocem u Rimu i sa sveopćom Crkvom. „Pridružimo se papi Franji postojanom molitvom, stavljajući na prvo mjesto njegove nakane, podržavajući ga u svim nastojanjima kojima želi obnoviti lice Crkve koja je sveta, ali to ne znači da je svaki njezin član svet i bezgrešan. Crkva je nažalost i ranjena te krvari zbog svojih grešnih članova. No, svetost Crkve sastoji se u moći posvećivanja što je Bog u njoj čini usprkos ljudskoj grešnosti. Svetost Crkve je izraz Božje ljubavi koju čovjekova bijeda ne može uništiti", istaknuo je Kardinal.


Kardinal je najavio da će u subotu 20. listopada nedaleko od bistričkoga svetišta, u mjestu Poznanovec, gdje je u tijeku gradnja crkve koja će biti posvećena svetom Ivanu Pavlu II., predvoditi euharistijsko slavlje u zahvalnom spomenu na dvadesetu obljetnicu njegova pohoda, ali i u zahvalnosti za sve što je učinio u ljubavi prema vjernicima i Hrvatskoj.


„Osjećamo da nas je sveti Ivan Pavao II. Kristovom snagom zaštitio, jačao glas naših vapaja i pomogao da susretnemo slobodu i radost u velikim iskušenjima. On je došao ovamo da bi, pred očima Bogorodice, skinuo veo s lika kardinala Alojzija Stepinca, da bi svijetu rekao komu pripadamo svojom vjerom i kulturom, da bi pokazao što je sve vrijedno u našemu srcu, a nas same ohrabrio da tu pripadnost ne zaniječemo, nego idemo tragom Svjedoka vjere, koji je zapečaćen mučeništvom", rekao je Kardinal, potaknuvši na molitvu i kršćansko djelovanje, da s lika blaženog Alojzija bude podignut i zadnji veo.


Prije završnog blagoslova izmoljena je Molitva za Hrvatsku domovinu zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića.Vezane vijesti
Ažurirano: 17.9.2017. 12:28:48

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account