Badnić obišao gradilište sljemenske žičare

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.7.2019. 16:47:19
Badnić obišao gradilište sljemenske žičare

Foto: Zagreb.hr

" Radovi na žičari napreduju prema planovima " rekao je gradonačelnik Milan Bandić prilikom obilaska gradilišta kod tramvajskog okretišata u Dolju. Gradonačelnik je i ponovio kako je riječ o najvećoj gradskoj investiciji u vrijednosti od 560 milijuna kuna!Posljednja faza izgradnje nove žičare podijeljena je u dva dijela. Prvi dio odnosi se na izgradnju garaže i temelja za postrojenja i infrastrukturu duž koridora radi osiguravanja preduvjeta za montažu opreme. Drugi dio uključuje montažu, ispitivanje i puštanje u eksploatacijski sustav žičare te završetak svih građevinsko-obrtničkih radova na objektima i infrastrukturi.


Podsjetimo, projektom je predviđen kapacitet prijevoza od 1500 ljudi na sat, koji bi gondolama kapaciteta 10 osoba, mogle prevesti od Donje do gornje postaje brzinom od 6 metara u sekundi.


Objekti u funkciji žičare su: Donja postaja, Kutna građevina, Međupostaja Brestovac i gornja postaja. Ukupna visinska razlika koja se svladava od Donje do Gorenje postaje iznosti 754 metara. Nagibna duljina žičare je 5017 metara za čiji je prelazak predviđeno oko 17 minuta.


Predviđen je i noćni režim rada Žičare. Prijevoz žičarom će se odvijati tijekom cijele godine u svim klimatskim uvijetima.


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.1.2020. 10:17:00

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account