Bandić: Bez Zakona o obnovi Zagreba nema raspuštanja Sabora

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.5.2020. 15:42:05
Bandić: Bez Zakona o obnovi Zagreba nema raspuštanja Sabora

Foto: Grad Zagreb

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je u utorak kako je jednoglasan stav zastupnika Kluba Stranke rada i solidarnosti da će, ukoliko se ne izglasa Zakon o obnovi Zagreba, teško podići ruke za raspuštanje sabora."Jutros smo imali sastanak kluba saborskih zastupnika. Teško će se dići ruke i opravdati građanima Zagreba da raspuštamo Sabor, samo da raspuštamo i da idemo na izbore, a da nismo donijeli Zakon o obnovi. To je jednoglasan stav kluba", rekao je Bandić na konferenciji za novinare zagrebačkog Stožera civilne zaštite. Bio bi sretan, kaže, kada bi se zakon donio u aktualnom sazivu Sabora. Drži međutim da će to biti teško, no dodaje i kako "čuje da će već idući tjedan zakon ići u prvo čitanje u Sabor". Mišljenja je da se zakon može donijeti po žurnom postupku.


"Još uvijek ima vremena da odgovorni na državnoj razini reagiraju kako treba, jer je to prioritet svih prioriteta", ustvrdio je zagrebački gradonačelnik. Bandić je komentirao i najavu da će osobe u samoizolaciji moći ići na glasovanje, kazavši da je preduvjet za održavanje izbora "nulta ili skoro nulta stopa korone u Hrvatskoj".


"Sve što bi bilo nauštrb zdravlja građana republike Hrvatske i Zagreba, bilo bi jeftino branje političkih punata i terminiranje izbora u osobnu korist. Ja sam protiv toga i bit ćemo protiv toga", kazao je. Nije želio komentirati najavu premijera Anreja Plenkovića da će država plaćati najam stanova onima koji su u potresu ostali bez doma, ustvrdivši kako su to "virtualne" stvari.


"Izbori se priliče, bili oni koncem lipnja, ili polovicom srpnja, ili bili oni redovni. Vi ćete se naslušati svakakvih obećanja, ovih mjesec dva ili tri dana, uzmite to s rezervom", rekao je Bandić.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.8.2020. 12:22:10

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account