Bandić najavio: Sljemenska žičara bit će izgrađena za godinu dana.

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.6.2019. 22:26:13
Bandić najavio: Sljemenska žičara bit će izgrađena za godinu dana.

Foto: Zagreb.hr

Gradonačelnik Milan Bandić 19. obljetnicu svojeg mandata kao zagrebačkog gradonačelnika obilježio je posjetom, kako on kaže, jednoj od najvećih gradskih investicija, a riječ je o gradilištu dugo najavljivane sljemenske žičare u vrijednosti od 560 milijuna kuna.Radovi na gradnji žičare započeli su trećem mjesecu, a odvijat će se u četiri faze, rekonstrukcija pruge Mihaljevec - Dolje, izrada projektne dokumentacije za žičaru, nabava opreme i na kraju izvođenje radova. Gradonačelnik Milan Bandić najavio je završetak radova te rekao kako će se taj veliki projekt financirati.


"Trebali bi biti godovi polovicom iduće godine, najkasnije u lipnju, koliko ja znam. Probat ćemo za Dan grada Zagreba to završiti, kao što bi trebali završiti i rotor" najavio je Bandić te dodao o načinu financiranja:


"Bit će to kombinacija kreditnog zaduženja i dobrog odnosa s resornim ministarstvima posebno s fondovima Europske unije i gospođom Žalac. Mislimo da ćemo najmanje pedeset posto sredstava dobiti iz Europske unije", rekao je.


Na gradilištu su u tijeku radovi na donjoj postaji žičare čija površina iznosi pet tisuća kvadratnih metara, a u podrumu na dvije etaže smješteno je 210 parkirališnih mjesta. U prizemlju će biti smješten ulazno - izlazna platforma žičare, blagajne i ugostiteljski objekti.


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.1.2020. 10:17:00

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account