Bandić o snimkama: Nisam zaposlio rođakinju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.4.2019. 21:24:55
Bandić o snimkama: Nisam zaposlio rođakinju

Foto: Sesvete danas, arhiva

Na redovitim Aktima gradonačelnika uoči sjednice Gradske skupštine najmanje se govorilo o sutrašnjem dnevnom redu skupštinske sjednice. Gradonačelnika Milana Bandića naljutila su novinarska pitanja o aktualnoj aferi Agram i snimkama koje su se pojavile na suđenju.- Nemojte me j*****! Reci mi što ste napravili? - sočan je dio snimke koji se pojavio na suđenju gradonačelniku Milanu Bandiću i suoptuženicima.


Podsjetimo, Bandić je vikao na nekadašnjeg pročelnika stručne službe gradonačelnika Vidoja Buluma i tražio da se njegovu rođakinju zaposli na radno mjesto s većim koeficijentom - Ti znaš tko je ta mala? Je l' ti znaš da je to dijete iz moje familije - rekao je Bandić Bulumu.


No, Bandić se u međuvremenu raspitao i utvrdio da djevojka nije njegova rođakinja te da ne zna zašto je koristio taj termin - Prvo, nije iz moje familije, to možete provjeriti. Zapošljavam isključivo sposobne, a ne podobne, za razliku od drugih koji zapošljavaju podobne. Niti jedna od osoba koja je spomenuta nije član moje obitelji, nije član moje bivše ni sadašnje stranke. Jedini kriterij kojim se vodim se poštivanje zakona i procedure - Bandić je istaknuo.


Slikovit način izražavanja opisuje kao dio svojeg stila, ali, tvrdi, stoji iza izrečenog sadržaja - Nisam ja savršen kao vi. I tako nesavršen ja sam najbolji. Pitanje je stila. Kada Vam ne mogu na sadržaj, udaraju Vam na stil. Zašto bi meni bilo neugodno? To je moj kolokvijalni jezik prema onima koji nisu dovoljno ažurni ili aktivni. To moji suradnici imaju svaki dan sa mnom.


Potaknuti snimkama, novinare je i zanimalo koliko je gradskih ureda izmišljeno da bi se ljude zapošljavalo - Niti jedan ured nije izmišljen, a uredi se prilagođavaju potrebama posla. Ured za ljudske resurse je moj prijedlog, sukladno mojim ovlastima, proceduri i zakonu. Ja nisam ništa izmišljao. Ja nisam iluzionist, a još manje izmislio - odgovorio je Bandić.


Osvrnuvši se na samu aferu Agram gradonačelnik je najavio da će o tome uskoro govoriti te je, u svom stilu, poručio - Pravda je spora, ali dostižna.


Vezane vijesti
Ažurirano: 2.7.2020. 17:40:15

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account