Bandić položio vijenac kod spomenploče poginulima u raketiranju Zagreba

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.5.2020. 15:46:51
Bandić položio vijenac kod spomenploče poginulima u raketiranju Zagreba

Foto: Grad Zagreb

U znak sjećanja na poginule sugrađane pri raketiranju Zagreba u svibnju 1995., gradonačelnik Milan Bandić položio je vijenac kod Spomen ploče na Trgu svibanjskih žrtava 1995, te je sa suradnicima obišao Memorijalni centar raketiranja Zagreba 1991.- 1995.
"Neka se ovo nikome nikada ne ponovi", rekao je zagrebački gradonačelnik prilikom polaganja vijenca za žrtve svibanjskog raketiranja. "Naše hrvatske branitelje moramo čuvati kao simbol hrvatskog otpora, simbol hrvatske žrtve i hrvatske pobjede. Oni su ginuli za Hrvatsku i hvala im na tome".


Nakon toga je gradonačelnik Bandić, u društvu suradnika, obišao Memorijalni centar raketiranja Zagreba 1991.- 1995. u Petrićevoj ulici koji kroz multimedijski sadržaj dojmljivo podsjeća na raketiranje Banskih dvora u listopadu 1991., a zatim i na događaje od 2. i 3. svibnja 1995., kad su tijekom vojno-redarstvene akcije Bljesak pobunjeni Srbi u znak odmazde raketirali samo središte grada.


O ratnim napadima na grad svjedoči niz dokumentarnih reporterskih fotografija, domaćih i stranih novinskih naslovnica i članaka, brojni dokumenti, videoanimacije zračnih napada i dokumentarni videozapisi praćeni zvučnom kulisom i svjetlosnim efektima, kao i niz prikupljenih i izloženih osobnih predmeta koji svjedoče o tragičnosti događaja. Centar organizira predavanja, svjedočanstva preživjelih žrtava, projekcije i videozapise o napadima na Zagreb.


Radno vrijeme Centra danas 2. svibnja, je do 17,00 sati, a u nedjelju 3. svibnja od 10,00 do 14,00 sati.


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.10.2020. 11:35:33

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account