Bandić Zagrepčanima čestitao Božić

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.12.2020. 17:49:49
Bandić Zagrepčanima čestitao Božić

Foto: Sesvete danas

U povodu predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sugrađankama i sugrađanima uputio je čestitku u kojoj kaže:Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,  

iskreno i od srca vam čestitam Božić, blagdan mira i obiteljskog zajedništva, blagdan nade i radosti! 

Ovu godinu pamtit ćemo po brojnim iskušenjima – od potresa koji je pogodio naš grad do globalne pandemije koronavirusa koja je uvelike promijenila našu svakodnevicu, naše navike, naše želje, a usudio bih se reći, i naše prioritete. 

Svijet se mijenja, ali smisao i duh Božića ostaju. Blagdan svjetla i optimizma snaži nas i ohrabruje te u naša srca i naše domove unosi iskru radosti.  

Neka nas potakne da budemo još bolji ljudi, da pružimo ruku onima koji trebaju našu potporu, da svoj grad i svoju zemlju, u duhu zajedništva i tolerancije, učinimo još boljim i plemenitijim mjestom za život! I papa Franjo u svojoj poruci naglašava da je  „pružena ruka znak koji odmah govori o bliskosti, solidarnosti i ljubavi“ te da ne ljubimo riječima već djelima.  

S tim mislima, drage sugrađanke i dragi sugrađani, čestitam vam Božić i želim vam dobro zdravlje, obilje sreće, radosti i uspjeha u novoj 2021. godini! Gradonačelnik Bandić blagdansku je čestitku, među ostalima, uputio državnom vrhu te uzoritom kardinalu, nadbiskupu Josipu Bozaniću, mons. Želimiru Puljiću, predsjedniku HBK i nadbiskupu zadarskome te mons. Giorgiu Lingui, apostolskom nunciju u Republici Hrvatskoj.


Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account