CNN Proglasio Zagreb jednom od najboljih svjetskih adventskih destinacija

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.12.2019. 11:24:26
CNN Proglasio Zagreb jednom od najboljih svjetskih adventskih destinacija

Foto: TZG/J.Duval

Nakon što je zagrebački advent tri godine zaredom proglašen za najbolji europski advent, a danas je svojevrsni europski advent bez konkurencije i ugledna američka informativna TV kuća CNN uvrstila je Zagreb među 17 najboljih svjetskih adventskih destinacija.



Zagreb se na CNN-ovom popisu najboljih božićnih sajmova u svijetu našao u društvu velikih svjetskih gradova s dugogodišnjom tradicijom božićnih sajmovaa kao što su Beč, Strasbourg, Toronto, Prag, Firenca, Krakov, Birmingham, Kopenhagen, Berlin, Bruxelles, Barcelona, Stockholm i New York.


CNN je na svojoj stranici CNN  travel pod postom "17 best Christmas markets around the world," na devetom mjestu objavio fotografiju sa zagrebačkog božićnog sajma  iako nije napravio nikakav poredak, nego je u tom članku svih 17 gradova zastupljeno ravnopravno.


A kad već u našem gradu imamo božićni sajam koji je prvo Europa i to tri puta za redom, pa evo sada potom i svijet priznao za jedno od najboljih svjetskih sezonskih odredišta, vrijeme je da apsolutno to učinimo i mi sami, ako već nismo u potpunosti. 


"Rezultat je to šarma našega grada i njegovih stanovnika, njegove otvorenosti, multietničnosti, multikulturalnosti i multikonfesionalnosti, njegove sigurnosti i gostoljubivosti.


Zato još jedanput na ovom uspjehu  posebno zahvaljujem svim sugrađanima, organizatorima i Turističkoj zajednici grada Zagreba, te svima koji sudjeluju u ovoj čarobnoj zagrebačkoj priči", istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić.




Vezane vijesti
Ažurirano: 4.12.2023. 11:29:50

Create Account