DAN POBJEDE Zagrebački branitelji obilježili 22. obljetnicu Oluje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.8.2017. 13:02:28
DAN POBJEDE Zagrebački branitelji obilježili 22. obljetnicu Oluje

Foto: HINA/ Daniel KASAP

Paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca na spomen obilježja zagrebačkih ratnih brigada te na Oltaru Domovine na Medvedgradu i prisustvovanjem na svetoj misi u Zagrebačkoj katedrali, izaslanstva udruga hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata Grada Zagreba obilježili su u subotu 22. obljetnicu Vojno redarstvene akcije "Oluja", Dan Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.


Govoreći u ime organizatora, Kluba veterana 148. brigade Hrvatske vojske i drugih veteranskih udruga, Hrvoje Umić Stoklasa, rekao je kako se "Oluja", u kojoj je u relativno kratkom vremenu konačno oslobođena naša zemlja, u Zagrebu obilježava svake godine.


"Čin obilježavanja nije simboličan već je to sjećanje na žrtvu koju su dali branitelji, stradalnici Domovinskog rata, predstavlja našu prepoznatljivost i identitet Hrvatske", naglasio je.


Istaknuo je i da u tom obilježavanju sudjeluju predstavnici svih braniteljskih udruga i klubova Grada Zagreba, kao i sami branitelji.


"Za nas je ovo poseban dan, sjećanje na poginule i stradale u Domovinskom ratu", rekao je.


Umirovljeni pukovnik Željko Radovanović, predsjednik Udruge veterana 145. brigade HV-a, rekao je da Zagrebačke ratne brigade svake godine, 5. kolovoza, zajednički slave "Oluju", Dan hrvatskih branitelja i Dan Domovinske zahvalnosti  tako da na svojim spomenicima po zagrebačkim četvrtima polože vijence i zapale svijeće, prisustvuju na misi u Zagrebačkoj katedrali te polože vijenac i zapale svijeće na Oltaru Domovine.


Naglasio je da je Zagreb u Domovinskom ratu dao oko 60 tisuća vojnika.


"S obzirom da se danas u Kninu održava središnja svečanost, jedan dio naših ljudi sigurno će biti u Kninu, ali dobar dio bit će i u Zagrebu", dodao je.


Upitan kako se osjeća na današnju, 22. obljetnicu Oluje, Radovanović je odgovorio da mu je isto kao i prvi put i da puca od ponosa.


"Tu se ništa nije promijenilo. Svake godine je osjećaj takav da pucamo od ponosa", rekao je te dodao da puni ponosa obilježavaju takve blagdane.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.8.2019. 8:57:57

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account