Grad je do sad podmirio sve obveze prema Areni Zagreb

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.1.2018. 18:40:54
Grad je do sad podmirio sve obveze prema Areni Zagreb

Foto: Zagreb.hr

Grad Zagreb sve svoje obveze prema Areni Zagreb ispunjava i ispunjavat će u budućnosti, poručio je gradonačelnik Milan Bandić na tiskovnoj konferenciji koju je sazvao da bi odgovorio na nedavne medijske objave vezane uz Arenu  uoči nadolazećih utakmica Europskog rukometnog prvenstva. 


Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić je naglasila da je Zagrebački holding 2007. godine potpisao ugovor o zakupu Arene s tvrtkom Lanište d.o.o., koja je tvrtka kćer društva Ingra, a koja je gradila taj objekt.


Isti dan su Vlada RH i Grad Zagreb sklopili sporazum o plaćanju zakupnine prema kojemu bi svaka institucija plaćala pola iznosa za zakupninu. Prema svim dokumentima u posjedu Grada sva zakupnina tvrtki Lanište je plaćena u punom iznosu, uključujući i prvi kvartal 2018. godine, u kojemu se sada nalazimo. Ne vidimo niti jedno otvoreno potraživanje, niti jedan račun koji nismo platili, naglasila je pročelnica.


Direktorica Službe za financije Zagrebačkog holdinga Marica Dusper potvrdila je da su sve obveze prema Laništu d.o.o. podmirene na vrijeme. Naglasila je da je ugovorni odnos između Grada i tvrtke strogo reguliran te da postoji depozit od 48 milijuna kuna na računu tvrtke Ingra što služi kao instrument osiguranja za dizanje budućih kredita, ako za to bude potrebe.


Gradonačelnik je napomenuo da bi cijeli odnos između Grada, Holdinga i Ingre danas bio znatno drugačiji jer se, do određenog vremena nakon potpisanog ugovora, Arena Zagreb mogla otkupiti u cijelosti i to za 80-ak milijuna eura. U to vrijeme nisam imao nikakav kontakt s Holdingom, a na žalost niti s tadašnjom Vladom. Za vrijeme čitavog mandata nisam mogao sjesti za stol s predstavnicima Vlade da se dogovorimo oko otkupa, što bismo učinili u roku od sat vremena da je bilo volje za rješavanjem ovog slučaja.


Osvrnuvši se na medijske objave u posljednjih nekoliko dana, gradonačelnik je istaknuo da ovo stanje, koje se stvorilo neposredno uoči početka prvenstva, ide protiv interesa hrvatskog športa i rukometa. Umjesto da kao partneri surađujemo, da se veselimo Kaubojima i njihovim nastupima na festivalu rukometa koji je pred nama, radi se cirkus – a to nije potrebno, ocijenio je gradonačelnik Bandić. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.7.2018. 9:55:02

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account