Hodanjem do zdravlja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.10.2019. 17:43:16
Hodanjem do zdravlja

Foto: Ilustracija

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana hodanja, u petak, 04. listopada 2019. godine s početkom u 12.00 sati održat će se javnozdravstvena akcija „Hodanjem do zdravlja“ u organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Grada Zagreba-Gradskog ureda za zdravstvo. Cilj javnozdravstvene akcije je potaknuti građanstvo da se u slobodno vrijeme, na otvorenom i unutar sigurnog okruženja, uključe u organiziranu i stručno vođenu aktivnost hodanja te na taj način učine veliki korak prema unapređenju vlastitog zdravlja. Javnozdravstvena akcija održava se uz stručno vodstvo kineziologa. 

  

Hodanje će započeti startom na južnoj strani Savskog nasipa kod Mosta slobode s početkom u 12.00 sati. 


Javnozdravstvena akcija „Hodanjem do zdravlja“ održava se kontinuirano, uz stručno vodstvo, prema godišnjem kalendaru hodanja:


- 04. listopada (pet) u 12.00 sati (povodom Svjetskog dana hodanja)

- 05. listopada (sub) u 12.00 sati

- 12. listopada (sub) u 12.00 sati

- 19. listopada (sub) u 12.00 sati

- 26. listopada (sub) u 12.00 sati


Protektivan utjecaj hodanja, kao tjelesne aktivnosti dostupne i provedive ljudima svih dobnih skupina, uključujući i one koji se nikada nisu bavili nekom tjelesnom aktivnošću, prepoznat je u prevenciji bolesti koje su posljedica modernog „sjedilačkog“ načina života.


Hodanje je jednostavno, nije zahtjevno i nema uobičajene barijere koje se mogu susresti kod drugih aktivnosti poput nedostatka vremena, sposobnosti i vještina. Stoga Vas pozivamo da uključite što više hodanja u svakodnevni život, po mogućnosti u prirodi, na svježem zraku kako bi smanjili rizik razvoja bolesti te održali i poboljšali svoje zdravlje.


Pridružite nam se! Veselimo se Vašem dolasku!


Pripremila: koordinatorica Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ za Grad Zagreb Ana Puljak, dr. med., voditeljica Odjela za promicanje zdravlja, Služba za javno zdravstvo


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.2.2020. 10:38:56

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account