Izviđači donijeli Betlehemsko svjetlo u Zagreb

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.12.2019. 17:22:46
Izviđači donijeli Betlehemsko svjetlo u Zagreb

Foto: Grad Zagreb

U zgradu gradske uprave danas su zagrebački izviđači donijeli Betlehemsko svjetlo mira, primio ih je gradonačelnik MIlan Bandić.
Već 15. godinu zaredom, zagrebački  izviđači donijeli su Betlehemsko svjetlo mira u Gradsku upravu. Zagrebački skautski zbor tradicionalno preuzima Svjetlo u Beču, te ga po protokolu prvo unose u Prvostolnicu, Zagrebačku katedralu.


U predvorju zgrade uputivši zahvalu skautskom zboru, gradonačelnik Milan Bandić zaželio je da domove svih nas obasja svjetlost. "Neka svjetlo mira, ljubavi i dobrote pobijedi tamu. Budimo u 2020. još bolji ljudi."


Pozdrave svih izviđača Hrvatske okupljenima je prenijela koordinatorica programa za Betlehemsko svjetlo Zagrebačkog skautskog zbora Višnja Sremić, a jedna od skautkinja pročitala je Poruku mira i ljubavi. Za glazbeni dio svečanosti bio je zadužen zbor mladih župe Sv. Leopolda Mandića u Dubravi "Voluntas tua""Znamo da svjetlo pobjeđuje tamu i da mali tračak svjetla omogućuje da se vidi i u tami. Zato nam i stiže Betlehemsko svjetlo. U današnje vrijeme, u kojem je tama prečesto pregusta i prevelika, ono dolazi i pokazuje pravi put.

Svjetlo je simbol Božića i navještaj rođenja Djetešca koje donosi mir. Paljenjem i dijeljenjem Betlehemskog svjetla mira obvezujemo se da ćemo među ljudima i narodima širiti mir te da ćemo doprinositi u izgradnji pravednijega, solidarnijeg i tolerantnijeg društva.

U vremenu Došašća, dok iščekujemo Božić razmislimo o riječima koje je papa Franjo rekao u povodu 3. svjetskog dana siromašnih: budimo spremni na „djelotvornu suradnju kako se nitko ne bi osjećao uskraćenim za bliskost i solidarnost“ te da takvi možemo „oživljavati nadu i vraćati povjerenje“ svih potrebitih", rekao je obraćajući se svim nazočnima gradonačelnik Bandić.


Vezane vijesti
Ažurirano: 2.12.2020. 21:27:00

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account