Još 7 autobusa kupljenih europskim novcem poredano ZET-u

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.11.2020. 12:52:51
Još 7 autobusa kupljenih europskim novcem poredano ZET-u

Foto: Grad Zagreb

Jutros je u Autobusnom pogonu Podsused predstavljanju sedam od ukupno 29 novih autobusa za potrebe ZET d.o.o. Riječ je o posljednjoj isporuci poluniskopodnih autobusa Iveco Crossway u okviru projekta „Nabava 29 autobusa za potrebe ZET d.o.o.“



Preostalih sedam, od ukupno 29, niskopodnih gradskih autobusa iz projekta nabave autobusa ZET-a sufinanciranih bespovratnim sredstvima fondova Europske unije u sklopu programa "Konkurentnost i kohezija", predstavljeno je jutros na Autobusnom pogonu Podsused. Novi autobusi marke Iveco Crossway LE City najnovija su generacija vozila za prijevoz putnika u europskim gradovima.



Direktorica ZET-a Ljuba Žgela je objasnila da je ukupna investicija za projekt „Nabava 29 autobusa za potrebe ZET d.o.o.“ iznosila oko 56 milijuna kuna, pri čemu je 85% prihvatljivih troškova sufinancirano iz programa EU „Konkurentnost i kohezija“, dok se preostalih 15% sufinancira iz proračuna Republike Hrvatske.

 

Novi autobusi marke Iveco Crossway LE City najnovija su generacija vozila za prijevoz putnika u europskim gradovima. Zadovoljavaju najstrože europske norme zahvaljujući Euro 6 motorima, što znači da su u potpunosti ekološki prihvatljivi, a ujedno su i prilagođeni za prijevoz osoba s invaliditetom.


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.4.2024. 13:32:20

Create Account