Kako suzbiti opijanje djece i mladih na kraju školske godine

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.6.2018. 15:57:13
Kako suzbiti opijanje djece i mladih na kraju školske godine

Foto: Ilustracija

Suzbijanje zlouporabe alkohola kod djece i mladih u povodu kraja školske godine 2017 /18 bio je tema konferencije za novinare koja je danas odsržana u zgradi Gradske uprave. Na konferenciji jedna od sudionika bila je i zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.Kraj školske godine i proslave koje se u našem gradu organiziraju na Bindeku i Jarunu iz godine u godinu iza sebe ostavljaju poražavajuću statistiku. Od 1000 djece , mahom 15 godišnjaka 2015 godine 100 -ti njuh je tražilo pomoć a 15 – toro ih je hospitalizirano.  A da bi se doskočilo opijanju djece, uz vrad svih službi i njihove programe poručila je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević:


"Nužna je reakcija roditelja koji mogu uz škole pomoći da se zadnji dan škole pamti po dobroj atmosferi , selfiju koji će svoje mjesto imati na društvenim mrežama".

U svakom slučaju i ove godine osnovnoškolci iz klupa izlaze idućeg petka. Kako će se oni pamtiti svoj odlazak iz osnovnih škola ponajviše će ovisiti o školama iz kojih izlaze , stručnim službama te roditeljima. Ne bude li tu koordinacije ponovno će pune ruke posla imati policija , liječnici i službe koje brine o dobrobiti djece.


Vezane vijesti
Ažurirano: 5.2.2019. 15:04:06

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account