Maša pronašla dva kg heroina

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.11.2019. 12:40:23
Maša pronašla dva kg heroina

Foto: PUZ

Policajci su posumnjali, a policijski pas Maša Issy Top otkrila je mjesto na kojem je bila skrivena droga.Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, osumnjičeni 39-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije i 62-godišnji državljanin Srbije su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.


Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke i Ravnateljstva policije koji rade na suzbijanju nezakonitih migracija prilikom nadzora smještajnih objekata s ciljem kontrole prijave boravka stranaca u RH, su 30. listopada 2019. godine u kontaktu s dvojicom muškaraca posumnjali u njihovu moguću povezanost s opojnim drogama. S obzirom da se radilo o osobama koje su bile smještene u jednom od smještajnih objekata, a čije je vozilo koje koriste bilo parkirano na pripadajućem parkiralištu, policijski službenici su odlučili potvrditi svoju sumnju na način da im je pomogla „Maša Issy Top“ službeni policijski pas, koja je odmah po dolasku na "radni zadatak" markirala mjesto na kojem je imala reakciju na prisutnost droge.

 

Odmah idućeg dana, temeljem sumnje policijskih službenika i Mašine detekcije, osobno vozilo marke Citroen srpskih nacionalnih oznaka prevezeno je u radionicu Policijske uprave zagrebačke gdje je po nalogu suda pretraženo i u prerađenom djelu ispušnog lonca, auspuha, pronađeno ukupno četiri paketa ukupne težine 2199 grama heroina.

 

Policijska uprava zagrebačka je u 2018. godini od ukupne količine svih zapljena droge zaplijenila količinu od 904,59 grama heroina, dok je u prvih devet mjeseci 2019. godine zaplijenjeno 390,40 grama heroina, a samo u ovom postupanju zaplijenjeno je rekordnih 2199 grama heroina.

 

Službeni policijski pas Maša u ovom kriminalističkom istraživanju bila je od velike pomoći policijskim službenicima kao što se i prethodno iskazala u detektiranju marihuane u veljači 2019. godine - Maša pronašla više od 4 kilograma marihuane, a na području Policijske uprave istarske, prije nepuna dva tjedna, sudjelovala u detektiranju 8 kilograma marihuane na autocesti A1.


Na žalost,ovaj put nema Mašine fotografije za rzaliku od prethodnog kad je objavljen i video Maše u akciji koji ponavljamo.


Video: PUZ

Vezane vijesti
Ažurirano: 11.12.2020. 16:00:20

Hoćete li izaći na izbore?

Hoću i glasat ću
Neću izaći
Hoću, ali neću glasati, poništit ću listić
Izaći ću u birtiju, ne na izbore
Kakvi sad izbori?
Ovdje sam došao samo kliknuti
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account