Milana Vuković Runjić: nova je šefica zagrebačke kulture

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.6.2019. 12:09:49
Milana Vuković Runjić: nova je šefica zagrebačke kulture

Foto: screenshot HTV

Milana Vuković Runjić nova je pročelnica Gradskog ureda za kulturu. Nakon Tedija Lušetića i Ivice Lovrića u tu važnu gradsku fotelju sjeda popularna književnica.


Kaže

mo li da je Vuković Runjić samo književnica, pogriješit ćemo jer ona je do jučer bila gradska zastupnica, godinama vodi izdavačku kuću 'Vuković & Runjić', u kojoj organizira i radionice kreativnog pisanja, a na prošlim parlamentarnim izborima bila je i kandidatkinja stranke Milan Bandić 365 za ministricu kulture. 


Političkog iskustva joj, dakle, ne nedostaje, aktivna je sudionica zagrebačkog kulturnog života, no to može biti i olakotna i otežavajuća okolnost jer u politici je teško svima udovoljiti.


- Najviše se veselim suradnji s ljudima i svemu novom što me čeka. Za mnom su dvije dragocjene godine u Skupštini Grada Zagreba u kojima sam dosta naučila o toj polifoniji, o raznolikosti razmišljanja o svakom problemu, rekla je Milana Vuković Runjić gostujući u Vijestima iz kulture.


Priznaje da je puna je planova i snova, ali politika ju je naučila da je nešto moguće, a nešto ne, pa je svjesna da će se njezina vječna fantazija o ponovnom otvaranju kavane Corso teško ostvariti.


- Književnica ostajem definitivno, tu nema sukoba interesa, a nakladnica službeno neću biti, što ne znači da se neću itekako i dalje zanimati za književnost s nesmanjenom žarom, ustvrdila je Vuković Runjić.Vezane vijesti
Ažurirano: 31.3.2020. 18:35:42

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account