Mladi informatičari kod Bandića

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.9.2019. 22:09:42
Mladi informatičari kod Bandića

Foto: Grad Zagreb

Sjajne informatičare, učenike MIOCA koji su na međunarodnim olimpijadama osvojili pregršt medalja, ugostio je gradonačelnik Milan Bandić. Srednjoškolci su sudjelovali na Međunarodnoj, ali i na Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi s koje su se vratili s zlatnom i dvije srebrne medalje.


"To je jednostavno jedna sinergija koju smo postigli svo ovo vrijeme: Hrvatskog saveza informatičara, XV. Gimnazije, Grada Zagreba, svih mentora koji su cijelo vrijeme s tim učenicima radili, ali i roditelja", rekao je voditelj i nastavnik informatike XV. Gomnazije (MIOC-a), Nikola Dmitrović.


Uspjehom je zadovoljan i osvajač srebrne medalje, Krešimir Nežmah. "Pripreme su tijekom cijele godine, radi se stalno, pogotovo uoči natjecanja. Nisam siguran što ću točno dalje, sigurno nešto vezano za informatiku i matematiku, vjerojatno PMF, a kasnije možda nešto izvan zemlje", rekao je Kežman.


"Na naše srednjoškolce ponosni su i iz Grada - Potvrdili su ono što godinama govorimo koliko su sjajni i izvrsni hrvatski učenici, ali i učenici zagrebačkih škola koji redovito, tamo gdje dođu, osvajaju medalje", rekaoo je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, Ivica Lovrić.


Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account