Nakon velikog poskupljenja Bandić najavio i pojeftinjenje odvoza otpada

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.1.2020. 10:44:56
Nakon velikog poskupljenja Bandić najavio i pojeftinjenje odvoza otpada

Foto: Sesvete danas, arhiva

Gradonačelnik Milan Bandić najavio je jučer pojeftinjenje odvoza otpada nakon što nastupi osjetno poskupljenje.Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić najavio je danas pojeftinjenje odvoza otpada i češći odvoz otpadnog papira, plastične i metalne ambalaže. Građani Zagreba od 1. travnja 2020. mogu očekivati manje račune za 25 do 30 posto, a navedeni otpad odvozit će se jednom tjedno, a ne kao što je to do sada bilo svaki drugi tjedan.


Ovo je ujedno i najava napuštanja sustava zelenih otoka, na kojima se često nelegalno odlaže otpad. Zeleni otoci koji će ostati u funkciji, bit će pod kontinuiranim nadzorom komunalnog redarstva.


Za smanjenje fiksnog dijela cijene, potrebno je provesti javno savjetovanje, u trajanju od 30 dana, nakon čega izmijenjena Odluka ide na Gradsku skupštinu. Gubici koje će radi smanjena računa imati Čistoća, pokrivat će se iz komercijalnih djelatnosti Zagrebačkog holdinga, ali uz dodatne napore i učinkovitiju organizaciju očekuju se nove uštede. 


Vjerujemo kako će nove mjere doprinijeti poboljšanju kvalitete života naših građana, ali i čistom i urednom Zagrebu, te ostvarenju ciljeva koje nam je zadala EU.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.5.2020. 16:56:47

Hoćete li izaći na izbore?

Hoću i glasat ću
Neću izaći
Hoću, ali neću glasati, poništit ću listić
Izaći ću u birtiju, ne na izbore
Kakvi sad izbori?
Ovdje sam došao samo kliknuti
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account