Obilježena 102. obljetnica rođenja legendarnog Većeslava Holjevca

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.8.2019. 13:02:59
Obilježena 102. obljetnica rođenja legendarnog Većeslava Holjevca

Foto: Grad Zagreb

U povodu obilježavanja 102. godišnjice rođenja legendarnog zagrebačkog gradonačelnika Većeslava Holjevca, delegacija Grada Zagreba, predvođena gradonačelnikom Milanom Bandićem, zajedno s članovima obitelji Holjevac i Jurajem Hrženjakom, položila je lovorov vijenac i zapalila svijeću uz njegov spomenik.



Nakon što je prije mjesec i pol bila obilježena 49. obljetnica smrti do sad najvećeg zagrebačkog gradonačelnika, danas dopodne obilježena je u 102. obljetnica njegova rođenja.


Većeslav Holjevac je hrvatski antifašist, domoljub, vizionar, legendarni gradonačelnik Grada Zagreba koji je imao viziju Zagreba za 21. stoljeće, rekao je gradonačelnik dodavši kako biti domoljub u njegovo vrijeme, biti izbačen iz tadašnje partije, a ostati čvrsto i nepokolebljivo na domoljubnoj hrvatskoj crti je mogao samo Holjevac. Na tome mu se mogu samo nakloniti jer je to čovjek koji je zadužio ovu zemlju i ovaj grad. Da je danas živ bio bi ponosan na svoj Zagreb jer sam nastavio tamo gdje je on udario temelje.


U povodu obilježavanja 102. godišnjice rođenja Većeslava Holjevca, delegacija Grada Zagreba, predvođena gradonačelnikom Milanom Bandićem, zajedno s članovima obitelji Holjevac i Jurajem Hrženjakom, položila je lovorov vijenac i zapalila svijeću uz njegov spomenik.


Većeslav Holjevac je hrvatski antifašist, domoljub, vizionar, legendarni gradonačelnik Grada Zagreba koji je počeo viziju Zagreba za 21. stoljeće od kojega su svi mogli učiti, rekao je gradonačelnik dodavši kako biti domoljub u vrijeme njegova života, biti izbačen iz tadašnje partije, a ostati čvrsto i nepokolebljivo na domoljubnoj hrvatskoj crti je mogao samo Holjevac. Na tome mu se mogu samo nakloniti jer je to čovjek koji je zadužio ovu zemlju i ovaj grad. Da je danas živ bio bi ponosan na svoj Zagreb jer sam nastavio tamo gdje je on udario temelje.


Podsjetimo, Holjevac je zaslužan za prelazak Zagreba preko Save i građenje Novog Zagreba, izgradnju Mosta Sobode, koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, sljemenske žičare, a osobito je bio ponosan na svoje djelo, Zagrebački velesajam koji je sedamdesetih i ranih osamdesetih godina bio jedan od najvećih srednjoeuropskih sajmova.


Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account