Obilježena 80. obljetnica početka Drugog svjetskog rata

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.9.2019. 18:49:44
Obilježena 80. obljetnica početka Drugog svjetskog rata

Foto: Grad Zagreb

U povodu 80. obljetnice početka Drugog svjetskog rata, izaslanstvo Grada Zagreba predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem, položilo je vijenac na groblju Mirogoj, na Grobnici narodnih heroja.
Javnosti se obratio gradonačelnik Milan Bandić:

“Na današnji dan prije točno 80 godina napadom III. Reicha i Hitlerovog Wehrmachta na Poljsku započeo je II. svjetski rat, najstrašniji od svih ratova u povijesti ljudske civilizacije.


U tom su krvavom i tragičnom ratu kao i mnogi građani diljem Europe i svijeta i stanovnici Zagreba silno propatili te podnijeli teške i brojne žrtve.


Držim svojom obvezom kao gradonačelnik glavnog grada Republike Hrvatske, Zagreba, podsjetiti našu javnost na važnost današnjeg datuma u našoj nacionalnoj i europskoj povijesti te na značenje ovog događaja u sveukupnoj povijesti čovječanstva.


Zajedno s mojim suradnicima okupljenima danas na Mirogoju došli smo se pokloniti svim žrtvama II. svjetskog rata.

Izražavamo svoju solidarnost s zemljom koja je prva bila žrtva imperijalnih interesa Hitlerove Njemačke i Staljinovog SSSR-a prijateljskom Poljskom te osobito žrtvama Holokausta koji je nad europskim i hrvatskim Židovima najstrašnija epizoda našeg kontinenta. 


Prošlost Europe, naše domovine i Zagreba ne zaboravljamo svjesni kako poštovanje žrtvama najbolje i primjereno izražavamo brigom za budućnost našeg grada za njegov sveukupni napredak i svakodnevnim trudom za boljitak njegovih današnjih i budućih stanovnika.”


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.2.2020. 12:25:40

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account