Od ponedjeljka ZET se vraća na uobičajeni, vozni red

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.1.2021. 12:38:12
Od ponedjeljka ZET se vraća na uobičajeni, vozni red

Foto: ZET

Od ponedjeljka, 1. veljače u tramvajskom i autobusnom prometu ponovno će se primjenjivati uobičajeni vozni red.To znači da će linije koje su proteklih mjesec dana prometovale prema prilagođenom, reduciranom rasporedu vožnji, ponovno prometovati pojačanim intenzitetom. 


Istog dana učenici osnovnih škola vraćaju se u školske klupe, a što podrazumijeva i povećan broj djece na zagrebačkim cestama. Stoga apeliramo na vozače, kao i ostale sudionike u prometu, na pojačan oprez i poštivanje prometnih propisa i znakova.


"Podsjećamo kako je odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite obavezno nošenje medicinske maske ili maske za lice u javnom prijevozu, te je ograničen broj putnika u vozilu na maksimalno 40 posto ukupnog kapaciteta", izjavljuju u ZET-u ne navodeći hoće li i kako kontrolirati tu odredbu, ali dodaju:


"Sve putnike molimo da, kao i do sada, budu savjesni i odgovorni kako bi javni gradski prijevoz funkcionirao nesmetano i bez poteškoća".


Novi vozni red bit će dostupan na početno – krajnjim stajalištima autobusnih i tramvajskih linija,  kao i na ZET-ovoj internetskoj stranici.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2021. 12:53:51

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account