Ostvarenje održalo akciju za Crvene nosove (galerija fotografija)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.6.2020. 10:52:45
Ostvarenje održalo akciju za Crvene nosove (galerija fotografija)

Foto: Ostvarenje

Radionica kreativnog crtanja i slikanja i ove je godine održala prodajnu akciju svojih radova za Crvene nosove.


Voditeljica Ostvarenja, Sesvećanka Sanela Đurinec Raič, akademska slikarica i ove je godine organizirala akciju pomoći Crvenim nosovima, klaunovima doktorima koji svojim nastupima uveseljavaju i olakšavaju teške bolničke dane malim pacijentima. Ono što je bilo različito od dosadašnjih akcija jest mjesto radnje, ovog puta umjesto u Sesvetama, u srcu Zagreba, na trgu Petra Preradovića (Cvjetnom placu).

Kod spomenika velikom pjesniku polaznici ostvarenja izrađivali su svoje radove koje su potom mnogim zainteresiranim prolaznicima prodavali, a sredstva prikupljena ovom akcijom bit će predana Crvenim nosovima.

"Ovom akcijom prvenstveno smo željeli naše polaznike, a to su uglavnom djeca, podučiti ih i poručiti im da su važni, da svojim djelovanjem i svojom umjetnošću mogu mnogo toga pokrenuti, kao primjerice u ovom slučaju pomoći njihovim vršnjacima u zdravstvenoj nevolji", izjavila je voditeljica Ostvarenja Sanela Đurinec Raič, dodajući da je cijela akcija vrlo uspjela.

Naravno, sekundarni utjecaj ove akcije je skretanje pozornosti na rad vrlo vrijedne organizacije kao što su Crveni nosovi koji svojim djelovanjem uvelike olakšavaju boravak mališana u bolnicama, ali, kako kažu i liječnici, ujedno time pomažu i u njihovu liječenju, jer veselje i radost u vrijeme i nakon posjeta klaunova doktora bolnici, pomaže prije svega mentalnom zdravlju malih bolesnika, a što zacijelo može imati i pozitivne utjecaje na ukupno liječenje.


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.12.2023. 9:54:49

Create Account