Otvoreno 500 parkirališnih mjesta u kompleksu "Gredelja"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.7.2018. 15:00:12
Otvoreno 500 parkirališnih mjesta u kompleksu "Gredelja"

Foto: HRT

Zagrebparking predstavio je novo parkiralište unutar kompleksa „Gredelj", a na njega se ulazi iz Strojarske ulice. 500 novih mjesta osigurao je nadomak centra, uz Autobusni kolodvor, a otvoren je i za automobile i bicikle.Pozivamo naše građane da kad dolaze u centar grada, da ostave vozila ovdje jer im pješice treba od 10-15 minuta do centra. Također imamo parkirališta i za bicikle koja su besplatna. Parkiralište je 10 kuna dnevno od ponedjeljka do subote u vremenu od 7 ujutro do 20 sati. Mjesečna karta je za ovo parkiralište 200 kuna, a nedjeljom nema naplate, rekla je voditeljica podružnice Zagrebparkinga, Ana Preost.


Nova parkirna mjesta jedna su od mjera Grada, objasnila je predsjednica uprave Zagrebačkog Holdinga, Ana Stojić Deban. Ovo nije otvaranje samo novog parkriališta nego je i jedna od mjera Grada da se svim korisnicima parkirnih površina omogući parkiralište po povoljnim cijenama sve bliže centru. 


Ovim potezom Grad odgovara na problem parkiranja pri dolasku i na Autobusni kolodvor. Gradonačelnik Milan Bandić dodao je kako je jako važno i za sugrađane, ali i za one koji u Zagreb dolaze. Mi o njima moramo voditi računa. Da se ovdje parkiraju i lagano se za 10 minuta prošeću preko Krešimirovog Trga do Trga bana Jelačića. Ovdje smo potrošili nekih milijun i 200 tisuća kuna, a nije problem hoćemo li mi to vratit za 6 mjeseci ili godinu dana jer cilj Zagrebparkinga nije profit nego da naši građani budu što zadovoljniji.


Uz uređeno parkiralište na Paromlinu, Grad sada nudi još jednu lokaciju kojom ima namjeru rasteretiti opterećene zone u centru. Iako Grad za napuštenim i neuređenim lokacijama obećava urbane zone, čini se kako s revitalizacijom kreće upravo uređenjem parkirališta.Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account