Ove nedjelje u ZOO-u Međunarodni dan crvenih pandi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.11.2020. 13:32:00
Ove nedjelje u ZOO-u Međunarodni dan crvenih pandi

Foto: Zoo Zagreb

U nedjelju 8. studenog 2020. godine u Zoološkom vrtu grada Zagreba obilježit će Međunarodni dan crvenih pandi. Edukativni program posjetitelje očekuje od 11 do 15 sati.Trenutačno u Zoološkom vrtu grada Zagreba mirno žive dvije crvene pande - osmogodišnji Popi i dvije godine mlađa Ema. Potomci su im se rasuli po svijetu. Prvorođenac Grga živi u Irskoj, prošle godine rođen Dudek u Rumunjskoj, a njegova sestra blizanka Regica u Češkoj. Kako ih Zagrepčani prate od rođenja, crvene su im pandice prirasle srcu, no životinje su u bijeli svijet otišle iz važnog razloga. Uključene su u uzgojni program Europskog udruženja zooloških vrtova i akvarija, pa je važno da žive s partnerom s kojim će moći imati potomstvo.


Kako funkcionira Europski program za ugrožene vrste (EEP), kako surađuju zoološki vrtovi na očuvanju crvenih pandi te zašto je ta životinjska vrsta ugrožena, građani će u nedjelju moći doznati u edukativnom kutku s nazivom Sačuvajmo crvene pande.


U drugom kutku kojem je dano ime Upoznajmo crvene pande, edukatori će govoriti o karakteristikama crvenih pandi, njihovu životu u prirodi te razlikama i sličnostima crvenih s velikim crno-bijelim pandama.


Izvedba edukativnog programa usklađena je s mjerama i preporukama epidemiologa.


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.3.2021. 15:04:25

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account