Ove subote nacionalni Dan bez mobitela u prometu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.10.2017. 22:47:41
Ove subote nacionalni Dan bez mobitela u prometu

Foto: plakat

Hrvatska udruga menadžera sigurnosti pokrenula je projekt kampanje Dan bez mobitela u prometu, a sutra će se na Cvjetnom trgu 21. listopad inaugurirati kao nacionalni Dan bez mobitela u prometu. Korištenje mobitela u prometu postao je 4. uzročnik nesreća na europskim cestama.


Tim povodom se organizira kampanja prevencije za smanjenje nesreća koje se događaju upravo zbog korištenja mobitela. 


Program na Cvjetnom trgu započinje u 11 sati pozdravnim govorima i kratkim izlaganjima o problemima korištenja mobitela, objasnila je voditeljica projekta Dan bez mobitela u prometu, Renata Ivanović koja je dodala kako će se program nastaviti povorkom uzvanika s transparentima porukama kampanje. Povorka će krenuti od Cvjetnog trga prema raskrižju Masarykove i Preradovićeve ulice.


Prema istraživanju ponašanja sudionika u prometu i upotrebi mobitela koje je provela Hrvatska udruga menadžera sigurnosti, u Hrvatskoj 91 posto vozača koristi mobitel za vrijeme vožnje, 33 posto biciklista s mobitelom pedalira, a 50 posto pješaka je na mobitelu dok prelaze prometnicu. Iz tog razloga sutra će se na Cvjetnom trgu potpisati i "Moja obveznica".

 

Pozivamo građane kao aktivne sudionike u prometu da se obvežu da će voditi računa da neće razgovarati u prometu na mobitel i time štititi ne samo sudionike prometa nego i sebe i svoje obitelji, kazao je predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, Alen Ostojić.

 

Projekt su podržali Grad Zagreb, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ravnateljstvo policije i Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa.


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.9.2018. 14:16:35

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account