Plave zastave i ove godine plažama na Jarunu

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 16.6.2017. 19:49:24
Plave zastave i ove godine plažama na Jarunu

Foto: Ilustracija

Sezona kupanja na jezerima Jarun i Bundek krenula je 1. lipnja a svih pet jarunskih plaža ove se godine može pohvaliti Plavim zastavama koje su u petak, 16. lipnja, i službeno podignute na plažama Otok Univerzijade, Otok Trešnjevka, Veliko jezero-jug, Malo jezero i Otok veslača. 


"Smjernice i kriteriji programa Plave zastave obvezuju nas na sigurno i održivo upravljanje plažama s posebnim naglaskom na kakvoću vode za kupanje, sigurnost korisnika i informiranje javnosti", ističu u ustanovi Upravljanje sportskim objektima.

Podizanjem Plavih zastava na Jarunu kreće i njihova obaveza svakodnevnog ispunjavanja strogih kriterija uz nastojanja da kvalitetu usluge koju pružaju podignu na što veću razinu, napominju.

Rekreacijsko sportski centar Jarun  izgrađen je i uređen za potrebe Univerzijade 87, a jezero Jarun proglašeno je gradskim kupalištem još 1988. kada je uređeno pet šljunčanih plaža dužine oko 2500 metara s pratećim plažnim objektima.

Razvojem svijesti o važnosti očuvanja okoliša održivim upravljanjem kao i o važnosti informiranja javnosti i sigurnosti korisnika, 2004. kandidirane su tri jarunske plaže za Plavu zastavu, a već sljedeće godine i ostale dvije plaže pa uspješna suradnja s nacionalnim koordinatorom programa, Udrugom "Lijepa naša" traje punih 14 godina.

Uoči početka sezone odrađeni su i pripremni radovi pa je na dio plaža navezen novi sloj šljunka te je obavljeno ručno plijevljenje korova bez upotrebe herbicida i čišćenje plaža od sitnog otpada i biljnog materijala. Uz plaže otvoreni su vanjski sanitarni čvorovi s tuševima i fontanama s pitkom vodom. 


Ispitivanje kakvoće vode provodi Gradski ured za zdravstvo i Zavod za javno zdravstvo "dr. Andrija Štampar", a rezultati ispitivanja bit će dostupni na informativnim ormarićima uz plaže, na web stranici ustanove Upravljanje sportskim objektima te na stranicama Grada Zagreba i Zavoda "dr. Andrija Štampar".


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 23.9.2017. 20:09:19

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account