Po prvi puta u Zagrebu, "Ritam Mediterana"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.7.2019. 15:40:51
Po prvi puta u Zagrebu, "Ritam Mediterana"

Foto: TZG/M. Gašparović

Strossmayerov trg od srijede do nedjelje pretvorit će se u središte Mediterana. Na Međunarodnom festivalu Ritam Mediterana posjetiteljima će svoju likovnu, glazbenu i gastro kulturu predstaviti 8 zemalja - Izrael, Italija, Španjolska, Francuska, Libanon, Grčka, Maroko i Hrvatska.U okviru festivala predviđen je svakodnevni program za različite oblike umjetnosti i kreativnog izražavanja pod nazivom MediArt – gdje će umjetnici samostalno i u interakciji s posjetiteljima stvarati likovna djela. Jutarnji dio programa rezerviran je za kreativne radionice za djecu tijekom kojih će naučiti više o kulturnim i društvenim posebnostima mediteranskih zemalja.


Nakon dnevnog programa, svake večeri od 20 sati započinju „Mediteranske glazbene večeri“, nastupi sjajnih glazbenika koji će unijeti ritam svoje zemlje u svaki kutak Strossmayerovog trga, odnosno Mediteranca. O bogatom programu, kao i prigodnom ambijentu na takozvanom Medterancu, više je rekao organizator Zlatan Jaganjac - Moći ćete sjediti ispod masline i slušati cvrčke dok pijete koktel iz Grčke ili vino iz Francuske. Sve to pratit će gastronomska ponuda, s pozornice će dopirati ambijentalna glazba tijekom dana, a navečer su ovdje koncerti.


U srijedu premijerno u Zagrebu nastupa izraelski bend Jamaya, u četvrtak smo pripremili večer frankofonije pod nazivom Chanson D'amour, u petak ne propustite nastup sjajnog talijanskog kantautora Paola Angelija, subota je rezervirana za nastup domaćih snaga - grupa Stampedo, a u nedjelju će završnicu festivala glazbeno začiniti bend Flamor koji će uz plesača predstaviti Španjolsku. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.7.2020. 13:08:45

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account