Policija je objavila rezultate vikend akcije - 60 dana zatvora za pijanu vožnju!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.5.2020. 17:03:55
Policija je objavila rezultate vikend akcije - 60 dana zatvora za pijanu vožnju!

Foto: Ilustracija

Zagrebačka policijska uprava objavila je rezultate i "zvijezde" akcije pojačanog nadzora prometa kroz vikend.U subotu, 23. svibnja 2020 godine u 0.05 sati u Zagrebu u Koledinečkoj ulici, policijski su službenici zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 50-godišnjak. Nakon što je odbio alkotestiranje, pokušao se udaljiti nakon upozorenja, a potom naređenja policijskih službenika te se na izdanu zapovijed oglušio. Spriječen je u bijegu uz uporabu sredstava prisile. Policijski službenici su ga doveli u službene prostorije gdje mu je pružena liječnička pomoć, radi pregleda. Tada je smješten u posebnu prostoriju na otrežnjenje. Policijski službenici su ga uz optužni prijedlog doveli na Općinski prekršajni sud u Zagrebu, gdje mu je sudac izrečena ukupna kazna zatvora u trajanju od 60 dana uvjetno, na rok od 10  mjeseci te novčanu kaznu od 800 kuna. Također, izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B  kategorije u  trajanju od dva mjeseca .

 

Iste večeri, 25 minuta kasnije, na raskrižju Slavonske avenija i Ulice grada Gospića policijski službenici su zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnjak. Kod njega je pak kontrolom utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao alkohola u iznosu od 1.52 g/kg. Policijski službenici su ga odveli na otrežnjenje te će se protiv njega provesti redovni prekršajni postupak.

 

U nedjelju, 24. svibnja 2020. godine u 3.05 sati, na kolniku Čulinečke ulice u nadzoru prometa policijski službenici su zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 57-godišnjak koji je bio pod utjecajem alkohola od 1,63 g/kg. I taj vozač je odveden na otrežnjenje, a prekršajni postupak će se provesti redovnim putem.

 

Policijski službenici su iste večeri zaustavili i jednu vozačicu, 27-godišnjakinju i to u 4.30 sati u Klaićevoj ulici, koja je upravljala osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,40 g/kg. Vozačica je odvedena na otrežnjenje, a potom i na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje ju je sudac kaznio s 5000 kuna kazne.


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.2.2021. 13:14:15

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account