Policija objavila rezultate vikend akcije - Sesvećani trijezni!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.5.2021. 16:52:56
Policija objavila rezultate vikend akcije - Sesvećani trijezni!

Foto: Anđelko Suhodolčan/PIXSELL

Policija je objavila rezultate akcije pojačanog nadzora vozača i vozila kroz protekli vikend.


 

U vrijeme provođenja akcije utvrđen je ukupno 801 prometni prekršaj, od čega 60 prekršaja vozača s alkoholom, zatim 219 prekršaja nepropisne brzine, 96 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 58 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, dva pod zabranom, 20 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 342 ostala prekršaja.


NA području Sesveta policija je zatekla samo jednog vozača u vožnji pod utjecajem alkohola od 1,62 promila. Zbog nepropisne brzine sankcionirano 9 vozača, te 4 osobe koje nisu koristile sigurnosni pojas za vrijeme vožnje. 

 

Najveća zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

 

U subotu, 23. svibnja oko 13 sati, 55-godišnjak je upravljao osobnim automobilom Slavonskom avenijom te kod raskrižja sa Čulinečkom cestom sudjelovao je u prometnoj nesreći. Obavljenom očevidom i alkotestiranjem utvrđena mu je koncentracija od 3,12 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je smješten u posebne prostorije do otrežnjenja.

 

U petak, 21. svibnja oko 23.40 sati, 28-godišnjakinja upravljala je osobnim automobilom Slavonskom avenijom te joj je obavljenom kontrolom utvrđena koncentracija od 1,85 g/kg alkohola u organizmu. Vozačica je je smještena u posebne prostorije do otrežnjenja.

 

Prilikom provođenja akcije 12 osoba smješteno je u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a devet osoba  je uhićeno i privedeno na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.

 

Tijekom provedbe akcije, po prekršajima vožnje pod utjecajem opojnih droga, sukladno čl. 199. st.1. i čl. 282. st. 10. ZSPC-a, testirano je pet osoba koje su imale negativan test, a jedna osoba odbila je testiranje.

Od 60 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod 19 vozača (31,7%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg i evidentirano je 12 mladih vozača (20%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.3.2024. 17:13:17

Create Account