Policija predala u Remetinec napadača na Gabrićevu polikliniku

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.3.2020. 18:44:08
Policija predala u Remetinec napadača na Gabrićevu polikliniku

Foto: PUZ

Policija je danas poslije podne izvijestila o dovršenju kriminalističke obrade nad napadačem na Gabrićevu polikliniku.Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje da je potaknut niskim pobudama počinio kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ na štetu privatne zdravstvene ustanove iz Zagreba.

 

Sumnja se da je 37-godišnjak, potaknut javno objavljenim informacijama o radu i članu udruge, stvorio negativni stav i mržnju prema toj udruzi i članu te time motiviran, u ponedjeljak, 24. veljače 2020. godine oko 1.55 sati, počinio kazneno djelo.

 

Naime, osumnjičeni je osobnim automobilom došao do adrese medicinske ustanove u Heinzelovoj ulici, zaustavio se u blizini, maskirao se navukavši kapuljaču preko glave te je s prethodno pribavljenom samostojećom metalnom pepeljarom pričvršćenom na metalni stalak koji je izvadio iz vozila, došao do pročelja zgrade te više puta udario po staklenoj fasadi i na taj način ju razbio i probio. Sredstvo izvršenja je odbacio ispred medicinske ustanove, sjeo u automobil i odvezao se s mjesta događaja.

 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnijeto posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, a osumnjičeni je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Oštećenje tuđe stvari“ potaknuto niskim pobudama predan pritvorskom nadzorniku.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.3.2021. 11:56:16

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account