Putovanje filmskom i popularnom glazbom – koncert Simfonijskog orkestra mladih SO DO – El Sistema Istra i Zagreb

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.4.2019. 21:58:13
Putovanje filmskom i popularnom glazbom – koncert Simfonijskog orkestra mladih   SO DO – El Sistema Istra i Zagreb

Foto: Udruga SO DO

Udruga SO DO – El Sistema Hrvatska, uz podršku Centra za kulturu i informacije Maksimir, organizirala je besplatnu proljetnu radionicu na kojoj je okupila djecu i mlade iz Istre i ZagrebaU Centru za kulturu i informacije Maksimir, ovih je dana vrlo živo. Gotovo 80 djece i mladih iz SO DO centara Istra i Zagreb, okupili su se tijekom proljetnih praznika u veliki simfonijski orkestar kako bi zajedno muzicirali. Tema radionice je filmska i popularna glazba, a uvježbavaju se djela J. Williamsa, H. Shorea, E. Morriconea, Metallice, grupe Queen.


Voditelj radionice je dirigent i umjetnički voditelj SO DO centra Istra, Petar Matošević. U radionicu je uključeno i 10-tak volontera koji brinu o djeci, te djelatnici Centra za kulturu čiji su prostor na nekoliko dana okupirali. 


Radionica završava atraktivnim, besplatnim i javnim koncertom u Muzeju za umjetnost i obrt, u petak 26.04.2019. u 16 sati.

Udruga SO DO – El Sistema Hrvatska poziva sve Zagrepčane i goste grada, a osobito mlađu populaciju koja provodi vrijeme u Zagrebu tijekom proljetnih praznika, da ih dođu poslušati. Glazba nas povezuje! Glazba je komunikacija, most nade, najčudesniji dokaz da nismo sami i izgubljeni. Sve su to rekli neki pametni ljudi, a El Sistema potvrđuje i vjeruje da glazba mijenja svijet nabolje. Vezane vijesti
Ažurirano: 18.11.2020. 17:08:53

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account