Riješeno milijunsko razbojništvo u poslovnoj zgradi na Trnju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.11.2017. 17:36:05
Riješeno milijunsko razbojništvo u poslovnoj zgradi na Trnju

Foto: FaH/ Denis CERIĆ

 PU zagrebačka izvijestila je u petak da je dovršena kriminalistička istraga o krađi  iz trgovine plemenitih metala na zagrebačkom Trnju, počinjena u ožujku ove godine, te da je osumnjičen četrdesetogodišnji slovenski državljanin.


Tom prilikom odnesen je novac, zlatne poluge i predmeti, u vrijednosti 1,8 milijuna kuna. 


Osumnjičenog slovenskog državljanina tereti se zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela razbojništva i nedozvoljene uporabe osobnih podataka.  


Istragu su proveli policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Službe općeg kriminaliteta, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave Novo Mesto.


Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 8. ožujka 2017. u Zagrebu osumnjičeni ušao u poslovnu zgradu u Ulici Ivana Lučića, lažno se predstavio koristeći lažnu osobnu iskaznicu te se potom dizalom popeo do trgovine za otkup plemenitih metala.


Ušavši u trgovinu osumnjičeni se lažno predstavio zaposlenici koristeći istu lažnu osobnu iskaznicu te joj predao ružu povodom Dana žena koju je donio sa sobom i rekao da je došao prodati zlato. Tijekom obavljanja formalnosti oko kupoprodaje zaprijetio je pištoljem zaposlenici i počinio razbojništvo te otuđio novac, zlatne poluge i druge zlatne predmete.   


Nad osumnjičenim se nastavlja kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio i druga kaznena djela na području Zagreba.


Nakon kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podneseno posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.


(Hina) 


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.6.2019. 16:03:59

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account