STRABAG HRVATSKA S ROTARY-EM MAKSIMIR I CENTAR DONIRALI PRIJENOSNI RESPIRATOR ZA KB DUBRAVA

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.12.2020. 11:29:55
STRABAG HRVATSKA S ROTARY-EM MAKSIMIR I CENTAR DONIRALI PRIJENOSNI RESPIRATOR ZA KB DUBRAVA

Foto: Rotary Maksimir

Prijenosni respirator donatora ispred KB Dubrava preuzeo je  vršitelj dužnosti ravnatelja prof. dr. sc. Ivica Lukšić.



Pandemija koronavirusa unijela je velike promjene i utječe na sve segmente života i poslovanja. Ozbiljno je ugrozila zdravstveni sustav koji uz velike napore funkcionira kako bi se na najbolji mogući način skrbilo o bolesnima.  Povećanje broja teže oboljelih puni bolnice, a zahtjevi za medicinskom opremom potrebniji su no ikad. STRABAG Hrvatska je u suradnji sa Rotary klubom Zagreb Maksimir i Rotary klubom Zagreb Centar izdvojio sredstva te su nabavili prijenosni respirator su donirali Kliničkoj bolnici Dubrava.  Primopredaja uređaja održala se danas, 23. prosinca 2020. godine ispred glavnog ulaza u bolnicu.


Vršitelj dužnosti ravnatelja prof. dr. sc. Ivica Lukšić tom se prigodom zahvalio donatorima te naglasio važnost ovog uređaja: „Svakodnevni visoki broj novozaraženih osoba virusom SARS-CoV-2 dovodi do kontinuiranog velikog priljeva srednje teških i teških bolesnika u bolnice. Bolesnicima koji su u teškom stanju  potrebni su respiratori kako bi se mogli liječiti. Stoga nam je ovaj donirani uređaj od iznimne važnosti u svakodnevnom radu, posebice jer se radi o mobilnom uređaju cilja je primjena moguća na više mjesta unutar naše bolnice. Ovaj uređaj sigurno je došao u prave ruke i na tome smo vam zahvalni.“ Dodao je kako cjelokupni zdravstveni sustav ulaže sve napore u zbrinjavanje i liječenje svih bolesnika te je uvjeren kako je jedini način da se vratimo normalnom životu cijepljenje. „Kao najveća bolnica i dalje ćemo raditi na pružanju konkretne i najbolje moguće skrbi za naše bolesnike kako bi zajedničkim snagama dočekali kraj ove pandemije“, kazao je Lukšić.


Direktor tvrtke STRABAG Hrvatska Veljko Nižetić rekao je kako su unatoč izazovnim vremenima i problemima koje je pandemija donijela sa sobom donijeli odluku o donaciji i kupovini prijeko potrebnog uređaja. „Neizostavan dio našeg rada je društveno odgovorno poslovanje, a ova donacija usmjerena je na trenutno najpotrebnije – zdravstvenu ustanovu koja skrbi o oboljelima i koja na sebi nosi najveći teret. Iznimno cijenimo rad svih djelatnika Kliničke bolnice Dubrava i svih ostalih zdravstvenih radnika koji neprekidno rade na očuvanju života i borbi s ovom bolešću“, rekao je Nižetić.


„Dužnost nam je, ali i čast priključiti ovoj akciji i da pomoći koliko možemo, posebno osoblju i vodstvu KB Dubrava. Ovo je mali znak kojim im želimo pokazati da cijenimo i znamo što rade za nas“, rekao je Mario Volarević, predsjednik Rotary kluba Zagreb Centar.


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.1.2023. 16:01:05

Create Account