STRABAG HRVATSKA S ROTARY-EM MAKSIMIR I CENTAR DONIRALI PRIJENOSNI RESPIRATOR ZA KB DUBRAVA

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.12.2020. 11:29:55
STRABAG HRVATSKA S ROTARY-EM MAKSIMIR I CENTAR DONIRALI PRIJENOSNI RESPIRATOR ZA KB DUBRAVA

Foto: Rotary Maksimir

Prijenosni respirator donatora ispred KB Dubrava preuzeo je  vršitelj dužnosti ravnatelja prof. dr. sc. Ivica Lukšić.Pandemija koronavirusa unijela je velike promjene i utječe na sve segmente života i poslovanja. Ozbiljno je ugrozila zdravstveni sustav koji uz velike napore funkcionira kako bi se na najbolji mogući način skrbilo o bolesnima.  Povećanje broja teže oboljelih puni bolnice, a zahtjevi za medicinskom opremom potrebniji su no ikad. STRABAG Hrvatska je u suradnji sa Rotary klubom Zagreb Maksimir i Rotary klubom Zagreb Centar izdvojio sredstva te su nabavili prijenosni respirator su donirali Kliničkoj bolnici Dubrava.  Primopredaja uređaja održala se danas, 23. prosinca 2020. godine ispred glavnog ulaza u bolnicu.


Vršitelj dužnosti ravnatelja prof. dr. sc. Ivica Lukšić tom se prigodom zahvalio donatorima te naglasio važnost ovog uređaja: „Svakodnevni visoki broj novozaraženih osoba virusom SARS-CoV-2 dovodi do kontinuiranog velikog priljeva srednje teških i teških bolesnika u bolnice. Bolesnicima koji su u teškom stanju  potrebni su respiratori kako bi se mogli liječiti. Stoga nam je ovaj donirani uređaj od iznimne važnosti u svakodnevnom radu, posebice jer se radi o mobilnom uređaju cilja je primjena moguća na više mjesta unutar naše bolnice. Ovaj uređaj sigurno je došao u prave ruke i na tome smo vam zahvalni.“ Dodao je kako cjelokupni zdravstveni sustav ulaže sve napore u zbrinjavanje i liječenje svih bolesnika te je uvjeren kako je jedini način da se vratimo normalnom životu cijepljenje. „Kao najveća bolnica i dalje ćemo raditi na pružanju konkretne i najbolje moguće skrbi za naše bolesnike kako bi zajedničkim snagama dočekali kraj ove pandemije“, kazao je Lukšić.


Direktor tvrtke STRABAG Hrvatska Veljko Nižetić rekao je kako su unatoč izazovnim vremenima i problemima koje je pandemija donijela sa sobom donijeli odluku o donaciji i kupovini prijeko potrebnog uređaja. „Neizostavan dio našeg rada je društveno odgovorno poslovanje, a ova donacija usmjerena je na trenutno najpotrebnije – zdravstvenu ustanovu koja skrbi o oboljelima i koja na sebi nosi najveći teret. Iznimno cijenimo rad svih djelatnika Kliničke bolnice Dubrava i svih ostalih zdravstvenih radnika koji neprekidno rade na očuvanju života i borbi s ovom bolešću“, rekao je Nižetić.


„Dužnost nam je, ali i čast priključiti ovoj akciji i da pomoći koliko možemo, posebno osoblju i vodstvu KB Dubrava. Ovo je mali znak kojim im želimo pokazati da cijenimo i znamo što rade za nas“, rekao je Mario Volarević, predsjednik Rotary kluba Zagreb Centar.


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.2.2021. 11:29:36

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account