Think Green, ekološka akcija održana jučer na Jarunu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.11.2017. 11:49:48
Think Green, ekološka akcija održana jučer na Jarunu

Foto: RK Roniti se mora

I ove je godine održana velika ekološka akcija čišćenja dna jezera Jarun od odpada kojeg nesavjesni građani bace kroz godinu.


Šezdesetak ronioca iz Splita, Karlovca, Varaždina, Čakovca, Zagreba u nedjelju nije imalo previše posla. Nadamo se da su prethodne akcije prijašnjih godina urodile većom svijesću sugrađana, pa se na jarunskom dnu nalazi sve manje smeća. Dok su u počecima akcije aktivisti, ronioci izvlačili i nekoliko tona otpada,  jučer je  izvučeno tek nekoliko desetaka kilograma smeća.

"Više na nalazimo frižidere, vešmašine i slične uređaje, danas je to većinom sitni otpad utonuo u mulj. Ta činjenica nas naravno čini zadovoljnima i pokazuje da se situacija mijenja. To je uostalom i glavni cilj ove akcije: Osvijestiti građane da misle zeleno", rekao je predsjednik zagrebačkog ronilačkog kluba Roniti se mora Srđan Vrančić.

Velika većina građana svoj otpad sve više odlaže u skladu s propisima, pa stoga se bacanje u Jarun ili negdje drugdje u prirodu, čini se, smanjuje se.


"Zahvaljujemo svima koji su nas pratili, a naročito onima koji su nam se danas pridružili na Jarunu. Od pojedinaca želimo istaći Valenta Sinkovića koji je nakon treninga osobno došao na otvorenje akcije i time u ime veslača pokazao da i oni misle zeleno", izjavio je na kraju akcije Vrančić


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.12.2018. 19:56:48

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account