Tomašević i Horvat danas razgovarali o obnovi Zagreba

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.6.2021. 16:55:49
Tomašević i Horvat danas razgovarali o obnovi Zagreba

Foto: Grad Zagreb

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat održali i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević održali su danas koordinacijski sastanak na temu dinamike provedbe bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije.




Tomašević istaknuo je kako Grad Zagreb trenutno ima tri natječaja u vrijednosti nešto višoj od dvije milijarde kuna, a najveći dio tog novca trebao bi financirati obnovu odgojno - obrazovnih ustanova, zatim prometnu infrastrukturu te manji iznos za vodoopskrbu i odvodnju.



U Fondu solidarnosti imamo na raspolaganju 5,1 milijardu kuna, a aplikacija je već u vrijednosti od 7,2 milijarde“, rekao je ministar Horvat te dodao da je cilj ugovoriti 200% iznosa Fonda, s obzirom da se ulazi u proces cjelovite obnove Zagreba. 


Tomašević i Horvat najavili su za danas kasno popodne još jedan operativni sastanak na temu zbrinjavanja građevinskog otpada nastalog uslijed potresa, a za naredni tjedan koordinacijski sastanak na kojem će biti riječi o ubrzanju procesa obnove Zagreba.


Sastancima su, uz gradonačelnika, prisustvovali i zamjenik Luka Korlaet, pročelnica Ureda za programe i projekte Europske unije Mirjana Zubak, te pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Dinko Bilić.


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.4.2024. 13:08:34

Create Account