Tomašević smanjuje broj gradskih ureda

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.7.2021. 18:31:20
Tomašević smanjuje broj gradskih ureda

Foto: Grad Zagreb

Umjesto dosadašnjih 27, nova gradska uprava imat će 16 ureda, odlučeno je danas u vrhu zagrebačke gradske vlasti.




Novi je ustroj jedan od najznačajnijih programa nove gradske vlasti, a danas je o tome donesena i odluka. Prema njoj radom će prestati 11 gradskih ureda, a njihove će poslove preuzeti neki drugi uredi. 



Uz Ured gradonačelnika i Stručnu službu gradske uprave, Gradska uprava trebala bi imati još 14 ureda. Gradski ured za unutarnju reviziju i kontrolu, Gradski ured za opću upravu i imovinsko-pravne poslove, Gradski ured za financije i javnu nabavu, Gradski ured za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje, Gradski ured za obrazovanje, sport i mlade, Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo, Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, Gradski ured za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove  i promet, Gradski ured za upravljanje imovinom i stanovanje, Gradski ured za katastar i geodetske poslove, Gradski ured za mjesnu samoupravu, civilnu zaštitu i sigurnost, Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture i prirode, Služba za informacijski sustav i tehničke poslove te Stručna služba Gradske skupštine.


S radom će prestati dosadašnji gradski uredi: Ured za programe i projekte EU, Ured za javnu nabavu, Ured za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava, Ured za zastupanje, Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj, Gradski ured za sport i mlade, Gradski ured za branitelje, Gradski ured za zdravstvo, Ured za demografiju, Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, Gradski ured za imovinsko-pravne poslove i Ured za upravljanje u hitnim situacijama.



Unatoč tome što su obećavali 15, nova gradska uprava imat će 16 ureda, jer je Stručna služba Skupštine Zakonom o Gradu Zagrebu uvrštena u gradsku upravu. 



Odluka o preustroju Gradske uprave trebala bi stupiti na snagu 31. listopada.


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.4.2024. 13:08:34

Create Account