Tomašević ukida mjeru za roditelje odgojitelje i zabranjuje podzakup adventskih kućica

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.7.2021. 10:50:04
 Tomašević ukida mjeru za roditelje odgojitelje i zabranjuje podzakup adventskih kućica

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Gradonačelnik Tomislav Tomašević na konferenciji za novinare najavio je obustavu mjere za nove roditelje odgojitelje s početkom rujna, te najavio zabranu podzakupa adventskih kućica.



Tomašević je najavio da bi se nove prijave na mjeru roditelj odgajatelj trebale zaustaviti 5. rujna, nakon čega će se napraviti evaluacija demografskih, socijalnih i obrazovnih učinaka te mjere. Dosadašnji korisnici te mjere nastavit će ju dalje koristiti.


Također, najavio je zabranu podzakupa površina javne namjene i provođenje javnih natječaja za njihov najam tijekom božićnih i uskrsnih manifestacija, čime se želi stati na kraj modelu “reketa” koji je postojao sa zagrebačkim Adventom.


“Želimo zabraniti podzakup, odnosno ovo što se događalo s Adventom. Želimo da se prigodna prodaja za vrijeme božićnih i uskrsnih praznika isključivo može dodjeljivati na javnom natječaju”, rekao je Tomašević.


Dodao je da želi prekinuti dosadašnji model podzakupa na Adventu, “reket koji je bio do sada”, a da će se umjesto toga uvesti javni natječaj. Ukoliko se usvoji novi model, javni natječaj za zakup kućica za Advent bit će raspisan 1. listopada.


“I dalje će biti mogućnost neposredne dodjele, ali ne za vrijeme Adventa i uskrsnih praznika, ali ni tada neće biti moguće davati površine u podzakup”, poručio je.


Tomašević je nadalje predstavio smanjenje naknada vijećnicima u gradskim četvrtima i mjesnim odborima za 40%, čime bi se ostvarila ušteda od 16,5 milijuna kuna u gradskom proračunu. Pri tom bi se uvela mogućnost da ukoliko vijećnici mjesnih odbora i gradskih četvrti ne dođu ni na jednu sjednicu u mjesec dana, neće dobiti nikakvu naknadu za taj mjesec.



Vezane vijesti
Ažurirano: 10.4.2024. 13:08:34

Create Account